Hercules Smart TV

PC som TV er både praktisk, billig og har ofte bedre kvalitet enn vanlige TV-apparater, og i tillegg flere funksjoner. Vi har testet Hercules Smart TV - i stereo selvsagt.

Publisert
Sist oppdatert

Den rimeligste løsningen når du vil se TV på PC er å installere et PCI-kort i maskinen. På braketten er det mange kontakter som hvor du kobler til antennekablene, S-video og koaks til videomaskin/kamera, lyd inn og ut og en minijack for mottageren til fjernkontrollen. Det er ikke så fancy som en boks, men ofte mer praktisk, du slipper i hvert fall enda en boks å plassere...

Programvaren

Kortet var svært samarbeidsvillig, og installasjon både av drivere og programvaren gikk uten motstand.

Klikk for større bilde
Klikk for større bilde Vis mer


Programvaren heter Smart TV og består av et tre hovedelementer:

Hovedpanel (til venstre) hvor du velger forskjellige hovedfunksjoner, som TV-titting/opptak, avspilling, DVD-avspiller, fil-avspiller, opptaks-liste og video-trimmer.
”Skjermen” hvor TV-bildet vises. Dette kan du endre fritt i størrelse og format, fra frimerke til full skjerm.
Kontrollpanel (under) med transportkontroll, kanalvelger og andre funksjoner som minner om en videomaskin.

I bruk

Klikk for større bilde
Klikk for større bilde Vis mer


Det første man gjør etter installasjon er å skanne kanalene. Dette gikk svært greit, og alle de brukbare kanalene pluss et par ekstra ble funnet og lagt etter hverandre i kanallisten. Dermed slapp vi å deaktivere alle kanalene som er kodet, en stor fordel. At to kanaler likevel snek seg gjennom nåløyet aksepterer vi uten problemer.

Men navn ble ikke registrert for kanalene, så det må man skrive inn selv.

Mottakeren til fjernkontrollen kobles til i en jack-kontakt direkte på TV-kortet. Men den har en ganske kort ledning, så den rakk ikke opp fra PCen på gulvet og opp på baksiden av skrivebordet, og fram til skjermen. En skjøteledning av samme type som brukes til hodetelefoner med minijack fikser denne jobben.

Hercules Smart TV


Bortsett fra dette virker fjernkontrollen helt utmerket, uansett om TV-programvaren er i fokus eller ikke. Du kan altså jobbe i et annet program og likevel betjene TV-løsningen med fjernkontrollen, uten å måtte klikke på TV-bildet først.

Det er dessuten mulig å velge om TV-bildet skal kjøre som overlay eller ikke. Dermed var det mulig å vise TV-bildet på hvilken som helst av våre to LCD-skjermer.

Opptaksfunksjonen er svært enkel i bruk. Enten trykker du på Record-knappen på fjernkontrollen eller på tilsvarende på kontrollpanelet på skjermen. Kvaliteten stiller du inn på forhånd, og her er det mange muligheter!

Klikk for større bilde
Klikk for større bilde Vis mer
Klikk for større bilde
Klikk for større bilde Vis mer


Forhåndsprogrammerte opptak styres av en oversiktelig og grei meny hvor du velger kilde, kanal og tidspunkt.

Kvaliteten på opptakene var svært bra. VCD er som regel tilstrekkelig for å få et kvalitetsnivå som kan sammenlignes med en grei TV-sending. Forskjellen er bare synlig i spesielt vanskelige bilder.

Det er ingen brennerfunksjon i programvaren, så du må velge andre løsninger for å brenne VCD eller DVD. Men filene kan gjøres klare til bruk i ønsket format.

Lyd og bildekvalitet

Det er ingen valgmuligheter for hvordan linjene i TV-bildet håndteres, men resultatet er veldig bra. Fargene er klare og med gode kontraster. Tekst og fargeflater har skarpe konturer og det er minimalt med flimmer i bildet.

Lyden er også svært bra, uten støy og med bra nivå. Stereogjengivelsen er utmerket, det gjør stor forskjell sammenlignet med de rimeligere mono-utgavene. Film og musikk i mono er jo ikke så stas.

Konklusjon

Hercules leverer en glimrende løsning, både når det gjelder kvalitet på lyd og bilde og betjeningsvennlighet.

Prisen er heller ikke avskrekkende, den koster bare 645 kroner.

Importør er Komplett.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer