Hercules Thriller AGP

Hercules Thriller AGP er et billig grafikkort med god ytelse både på 3D- og 2D-applikasjoner.

Publisert

I PCens spede barndom hadde Hercules nærmest monopol på å lage noenlunde gode grafikkort. Etter å ha vært borte i noen år, har firmaet på en forunderlig måte klart å komme tilbake med et svært spennende 3D-grafikkort, Hercules Thriller.

Hercules Thriller 3D er basert på Renditions Vérité 2200 grafikkprosessor, og AGP-utgaven kom med 4 MB SGRAM installert. I motsetning til PCI-utgaven, som hadde 8 MB minne, hadde ikke dette kortet støtte for video eller plugg for 3D-briller.

Kortet viste seg å være bra, både til 2D og 3D-oppgaver, men da spesielt til sistnevnte. I våre Windows grafikk-tester kom kortet ut over gjennomsnittet, likeså beveget det seg helt oppunder STB Velocity når det gjaldt 3D-ytelse. I forhold til prisen var dette et svært interessant kort.

Vi har testet Thriller-kortet i to utgaver, en for PCI og en for AGP. Sistnevnte hadde 4 MB minne, og hadde ikke inn/utganger for video og 3D-briller. Ytelsen på de to viste seg i høy grad å være ganske identisk, igjen opplevde vi minimale forskjeller på AGP og PCI.

I våre tester kunne vi kjøre kortet i oppløsninger på 1600 x 1200 punkter, med 16-bits farger og oppfriskningshastighet på 75 Hz.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer