Nintendo Ring Fit Adventure

- Herregud, så slitsomt!

Et treningsspill som virkelig får svetten til renne. Bare pass deg for treningsskader.

TRENING I STUA: Har du Nintendo Switch og vegrer deg for treningssentre, bør du sjekke ut Ring Fit Adventure. Foto: Nintendo
TRENING I STUA: Har du Nintendo Switch og vegrer deg for treningssentre, bør du sjekke ut Ring Fit Adventure. Foto: Nintendo Vis mer
Publisert

Noen som husker Nintendo Wii Fit? Treningsspillet som fikk millioner av folk til å trene foran TV-ene sine. Nå prøver Nintendo seg igjen med et nytt treningsspill til den populære Switch-konsollen.

Ring Fit Adventure består av to deler: et lår-feste og en slags treningssring kalt Ring-Con. Du fester de to Joy-Con-kontrollerne fra Switch-en på disse to for å spore bevegelsene dine mens du spiller.

Treningsrollespill

Men der Wii Fit var mer trening foran skjerm, er Ring Fit Adventure faktisk et ordentlig spill. Det funker best med Switch-en koblet til TV-en riktignok, så det er jo fremdeles trening foran skjerm.

SLIK SER DU UT: Om du føler deg ukomfortabel på treningssenter, kanskje dette kan være noe? Foto: Nintendo
SLIK SER DU UT: Om du føler deg ukomfortabel på treningssenter, kanskje dette kan være noe? Foto: Nintendo Vis mer

Kort forklart befinner du deg i en eventyrverden som har blitt invadert av en bodybuilder-drage kalt «Dragaux».

Din oppgave er å løpe rundt i denne verdenen, samle mynter, overkomme hindre og bekjempe fiendene du møter på ved hjelp av ulike treningsøvelser, det være seg knebøy, skulderhev, roing og så videre . De ulike fiendene har sine svakheter i forskjellige øvelser, så du må bruke alle triksene du kan for å ta dem ut.

Du skal ta deg frem brett for brett på et kart, og etter hvert som du spiller, kommer du høyere opp i nivå og samler ingredienser til å lage deg magiske drikker - eller spesialsmoothier - som gjør figuren din sterkere.

ULIKE MODUSER: I tillegg til den vanlige eventyrmodusen finnes det også en Quick Play-modus, hvor man finner en rekke øvelser og minispill om du vil gjøre mer fokusert trening eller har dårligere tid.
ULIKE MODUSER: I tillegg til den vanlige eventyrmodusen finnes det også en Quick Play-modus, hvor man finner en rekke øvelser og minispill om du vil gjøre mer fokusert trening eller har dårligere tid. Vis mer

Finn frem treningstøyet!

Konseptet er veldig gjennomført, men spørsmålet er bare om du selv klarer å gjennomføre. For herregud så slitsomt det er!

Da jeg skulle prøve det første gang, hadde jeg på mine vanlige klær, men det viste seg å være en tabbe. Etter et par brett måtte jeg skifte. Og knyt på deg joggeskoene, for her skal det løpes og hoppes og sprettes.

Det spørs om naboen under meg setter så pris på akkurat dét. Hadde jeg hatt hus med kjeller derimot ...

Slik funker det

Første gang du spiller, setter du opp figuren din med personlige preferanser som alder, vekt, hvor godt trent du er, hvor høy intensitet du ønsker og så videre.

RING OG REM: Du fester hver kontroller i tilbehøret som følger med Ring Fit Adventure. Foto: Kirsti Østvang
RING OG REM: Du fester hver kontroller i tilbehøret som følger med Ring Fit Adventure. Foto: Kirsti Østvang Vis mer

Mens den ene Joy-Con-kontrolleren er festet på låret ditt, sitter den andre fast i Ring-Con-hjulet. Denne skal du holde fremfor deg nesten som et ratt mens du jogger deg gjennom brettene.

Etter hvert som du løper, møter du på ulike hindre som krever ulike bevegelser på hjulet. Du skal vri, vende, klemme og dra - og det er tyngre enn man tror!

LØP: For å komme deg gjennom brettene, må du løpe med ringen foran deg. Foto: Nintendo
LØP: For å komme deg gjennom brettene, må du løpe med ringen foran deg. Foto: Nintendo Vis mer

For å hoppe, må du vende den ned og klemme inn fra sidene. Ved å klemme ringen, skaper du lufttrykk som kan brukes til å ødelegge bokser. Så kan du suge opp alle myntene på skjermen ved å dra sidene av ringen utover.

Men du skal også bruke beina. Kommer du til en trapp, må du gjøre kneløft for å klare å komme ordentlig opp.

Så vil du etter hvert møte på monstre underveis som du må bekjempe med for eksempel ti knebøy, åtte skulderhev, sju utfall og så videre. Jo mer kraft du bruker, jo raskere vil fienden bekjempes.

Hvilke øvelser som er mest effektive, kommer an på fargen på fienden og øvelsene - de er fargekodede. Dette for at du får variert mest mulig antagelig, i hvert fall om du har ork til å velge ulike øvelser så ofte som mulig.

Desto mer du spiller, desto flere øvelser vil du imidlertid låse opp, så her er det bare å spille spille videre hvis du ikke er hypp på å bare gjøre knebøy hele tida (DET er slitsomt, det! 😅).

Når du er ferdig med et brett, vil du få en oppsummering med antall kalorier forbrent og distansen du har løpt. Du skal også kunne putte hånda på Ring-Con-kontrolleren for å måle pulsen, slik at målingene blir riktigst mulig.

Hvert brett varer i alt fra et par minutter til opptil ti, litt avhengig av hvor rask du selv er.

OPPSUMMERING: Dette ble en kjapp runde uten å forbrenne altfor mye kalorier. Foto: Kirsti Østvang
OPPSUMMERING: Dette ble en kjapp runde uten å forbrenne altfor mye kalorier. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
POENG PER ØVELSE: Her gjelder det å gjennomføre flest mulig øvelser for å få flest mulig poeng. Foto: Kirsti Østvang
POENG PER ØVELSE: Her gjelder det å gjennomføre flest mulig øvelser for å få flest mulig poeng. Foto: Kirsti Østvang Vis mer

Flaut, men veldig gøy

Det er fort gjort at et produkt som Ring Fit Adventure er noe man kjøper, bruker et par ganger, for å så la det bli liggende i skuffen (nevnte noen Rock Band?).

Vi synes imidlertid det var morsommere enn forventet. Vi kjøper spill-historien såpass at vi virkelig får lyst til å spille ett brett til. Og ett til. Og ett til.

Jeg følte meg riktignok teit der stod og jogga midt i stua (3-åringen synes interessant nok det var kjempegøy å se mamma stå og hoppe som en tulling). Det var heller ikke så gøy når melkesyra kom på den andre runden med knebøy (jeg er visst ikke i så god form som jeg trodde).

Hvis det var én ting som irriterte meg da jeg spilte, var det at dialogen mellom brettene ofte ble litt langdryg. Da fikk vi riktignok hvilt oss mellom slagene, samtidig som det kan være kjedelig å vente. Vi ser at andre har opplevd at forbindelsen mellom kontrollerne og konsollen er ustabil, men vi gjorde aldri det.

Det hadde vært gøy om det var mulig å spille flere sammen samtidig, selv om man muligens måtte hatt enda et sett med kontrollere da.

Om man blir bedre trent? Nja, det kommer helt an på hvor hardt man tar i. Det kan neppe erstatte en ordentlig løpetur ute eller en styrkeøkt i treningsstudio, men jeg faktisk ble støl av det. Og kaloribrenning er kaloribrenning.

En (dårlig trent) Cnet-journalist hadde smerter i flere dager etter at han prøvde det ut. Det kan jeg skjønne - noen av bevegelsene krever at du klemme ganske hardt på ringen. Gjør du feil, er det fort gjort å dra på seg en skade.

Det er kanskje også en av de store ulempene. Her har man ingen personlig trener som kan påpeke hvordan du egentlig skal utføre øvelsene. Nå skal det sies at du får instruksjoner i spillet, men det betyr jo ikke at man faktisk gjør riktig.

Hvem er det for? Treningsentusiastene foretrekker nok fremdeles å trene andre steder enn i stua foran TV-en. Det er jo en god dose underholdning i dette også; her kan du samle hele familien og så vil alle få seg en god latter over den som prøver å knebøy-bekjempe monstrene på skjermen.

Skal man først spille, hvorfor ikke forbrenne noen kalorier i samme slengen?

Den gjengse oppfatninga der ute virker å være at Ring Fit Adventure ikke kommer til å bli en like stor suksess som Wii Fit, men jeg synes faktisk det var mer gøy.

Prisen på 800 kroner er også relativt hyggelig, i hvert fall sammenlignet med et Sats-abonnement som koster nesten det samme per måned. På Sats kan du heller ikke ta ut de største treningsbøffene! 😉

Testresultat

Nintendo Ring Fit Adventure

Gøyalt og gjennomført konsept, du blir faktisk sliten

Kontrollerne får ikke alltid med seg bevegelsene

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer