Fitbit saksøkes for brente håndledd

Hevder alle Fitbit-klokker er brannfarlige

Samme tekniske feil som førte tilbakekalling av 1,7 millioner Ionic-klokker finnes i alle Fitbit-produkter, hevder nytt søksmål.

PROBLEMER: En feil med batteriet har ført til tilbakekalling av en eldre Fitbit-modell. Nå hevdes det at flere av Fitbits produkter har samme problem. Foto: Kirsti Østvang
PROBLEMER: En feil med batteriet har ført til tilbakekalling av en eldre Fitbit-modell. Nå hevdes det at flere av Fitbits produkter har samme problem. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i år ble 1,7 millioner Fitbit Ionic-smartklokker tilbakekalt på grunn av en feil med batteriet som kan føre til overoppheting.

I USA skal det ha vært 78 tilfeller av brannskader, hvorav to skal ha resultert i tredjegradsforbrenning og to i fjerdegradsforbrenning.

- Gjelder ikke bare Ionic

Ikke alle mener at tilbakekallingen var tilstrekkelig. Nå har Fitbit fått et søksmål mot seg hvor det hevdes at «den samme defekten finnes i alle Fitbit-produkter», melder Ars Technica.

To navngitte kvinner i søksmålet påstår de har fått brannskader av en Fitbit Versa Light og Fitbit Versa 2.

Søksmålet viser også til flere rapporter på nettet som beskriver angivelige brannskader fra brukere av en rekke andre Fitbit-produkter.

"EKSPLODERTE: Reddit-bruker throwd_away8675309 hevdet at hans Fitbit Versa eksploderte da han brukte den, slik at han fikk denne brannskaden på håndleddet. Innlegget han delte er nå en del av søksmålet rettet mot Fitbit. Foto: Reddit
"EKSPLODERTE: Reddit-bruker throwd_away8675309 hevdet at hans Fitbit Versa eksploderte da han brukte den, slik at han fikk denne brannskaden på håndleddet. Innlegget han delte er nå en del av søksmålet rettet mot Fitbit. Foto: Reddit Vis mer

Ifølge Ars Technica pleier Fitbit vanligvis å hevde at rapportene skyldes hudirritasjon eller friksjon, men søksmålet hevder det ikke er tilfellet og mener det skyldes en feil i batteriet og ladesystemet.

- Trenerer tilbakebetalinger

Søksmålet retter også kritikk mot tilbakekallingen av Ionic. Google, som nå eier Fitbit, lovte å refundere penger til kunder som leverte tilbake klokkene sine. I søksmålet hevdes det imidlertid at selskapet trenerer dette.

Fitbit Ionic ble lansert i 2017, men gikk ut av produksjon i 2020. Én million enheter ble solgt i USA, mens 700 000 eksemplarer ble solgt i resten av verden.

Google, som eier Fitbit, har så langt ikke kommentert saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer