Tidligere i år ble 1,7 millioner Fitbit Ionic-smartklokker tilbakekalt på grunn av en feil med batteriet som kan føre til overoppheting.
I USA skal det ha vært 78 tilfeller av brannskader, hvorav to skal ha resultert i tredjegradsforbrenning og to i fjerdegradsforbrenning.
- Gjelder ikke bare Ionic
Ikke alle mener at tilbakekallingen var tilstrekkelig. Nå har Fitbit fått et søksmål mot seg hvor det hevdes at «den samme defekten finnes i alle Fitbit-produkter», melder Ars Technica.
To navngitte kvinner i søksmålet påstår de har fått brannskader av en Fitbit Versa Light og Fitbit Versa 2.
Søksmålet viser også til flere rapporter på nettet som beskriver angivelige brannskader fra brukere av en rekke andre Fitbit-produkter.

Ifølge Ars Technica pleier Fitbit vanligvis å hevde at rapportene skyldes hudirritasjon eller friksjon, men søksmålet hevder det ikke er tilfellet og mener det skyldes en feil i batteriet og ladesystemet.
- Trenerer tilbakebetalinger
Søksmålet retter også kritikk mot tilbakekallingen av Ionic. Google, som nå eier Fitbit, lovte å refundere penger til kunder som leverte tilbake klokkene sine. I søksmålet hevdes det imidlertid at selskapet trenerer dette.
Fitbit Ionic ble lansert i 2017, men gikk ut av produksjon i 2020. Én million enheter ble solgt i USA, mens 700 000 eksemplarer ble solgt i resten av verden.
Google, som eier Fitbit, har så langt ikke kommentert saken.