OLED og innbrenning

Hevder de har løsningen på OLED-problemet

TV-produsent innrømmer at innbrenning kan forekomme, men mener de har funnet et effektivt botemiddel.

SLIK FUNGERER DET: I videoen demonstrerer TP Vision/Philips hvordan de skal forhindre innbrenning i fremtidige OLED-modeller. Video: Dinside Vis mer
Publisert

Mange av oss som har eid plasma-TV-er kjenner til problematikken: Du skifter kanal, og oppdager plutselig en mørk flekk på et bestemt sted på skjermen, for eksempel øverst til høyre.

Fenomenet kalles innbrenning, og skyldes at en kanallogo eller andre kontraststerke elementer har fått lyse for lenge - på samme sted.

Slike innbrenninger er oftest av midlertidig karakter, men det finnes også mange eksempler på at innbrenningen har blitt permanent - for eksempel hvis et kontrastfylt stillbilde har stått på i dagevis. Spesielt på eldre plasma-TV-er var dette et kjent problem.

Gjelder premium-modeller

I dag er plasma historie, og LED-belyste LCD-paneler dominerer TV-markedet. Her er ikke innbrenning et tema, men en annen paneltype går ikke helt fri. OLED er en paneltype man ofte finner på premium-modeller fra blant andre LG, Sony, Panasonic og Philips.

OLED har mange fordeler. For det første genererer hver piksel sitt eget lys, i motsetning til LCD som er avhengig av bli belyst bakfra eller fra sidene. Det gjør at panelene kan lages mye tynnere (til og med rullbare), og bildet blir like klart - uansett betraktningsvinkel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer