HFS - en gratis filserver

Har du lurt på hvordan du enkelt kan dele filene dine med omverdenen - uten å måtte bruke en kommersiell nettjeneste? Svaret er enkelt: Sett opp din egen filserver.

HFS - en gratis filserver
Publisert
Sist oppdatert

HFS er en enkel HTTP-basert filserver, som gjør det mulig å dele mapper på PC-en din med andre brukere, både i lokalnettet og på Internett.

HTTP-basert betyr at man benytter en vanlig nettleser for å kontakte den (ved å taste IP-adressen i adressevinduet, som for eksempel http://192.168.1.25), og mapper og filer vil deretter bli listet ut som i en filbehandler.

Klikker en bruker på en fil, får han spørsmål om å laste den ned, mens bilder og tekstfiler åpnes direkte, eventuelt kan disse lastes ned ved å høyreklikke dem. Enkelt og greit.

Det er opp til deg som styrer serveren, å bestemme hvilke filer og mapper som skal være tilgjengelig. Enkleste måten å gjøre dette på, er å dra og slippe disse mappene direkte til "Virtual File System"-vinduet i serverprogrammet.

Begrense tilgang

HFS lar deg heldigvis lage adgangslister, slik at brukere må gjøre seg til kjenne med brukernavn og passord før de får tilgang til mappene og filene.

Du kan også bestemme at kun enkelte IP-adresser skal ha tilgang, og definere hvilke rettigheter hver enkelt bruker skal ha.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer