HHDExpert: Hvordan står det til med harddisken?

Gratisprogram advarer deg før det går galt.

Heldigvis står det bra til med harddisken i PC-en vår. Det er den beste tiden å sikkerhetskopiere viktige data.
Heldigvis står det bra til med harddisken i PC-en vår. Det er den beste tiden å sikkerhetskopiere viktige data. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å oppleve at harddisken i PC-en krasjer kan sammenlignes med å miste lommeboka eller andre verdifulle eiendeler, spesielt hvis du ikke har husket å ta sikkerhetskopi av data du er glad i.

Hjelp i tide

Den gode nyheten er imidlertid at mange slike krasj kan forutses, ved hjelp av programmer som monitorerer den fysiske tilstanden. Harddisken er nemlig mekanisk, det er roterende plater inni den, og etter x antall år må en viss slitasje påregnes.

HDDExpert er et slikt program. Det analyserer rett og slett tilstanden, og gir deg forslag til hva du bør foreta deg dersom det skulle vise seg at disken synger på siste verset. Informasjonen som presenteres henter programmet fra S.M.A.R.T.-funksjonaliteten som sitter på de fleste harddisker fra de siste ti årene. Analysen er gjort på sekunder.

Les også: Slik installerer du mange programmer lynraskt

OPPDATERT: Advarsel

Etter at vi først omtalte dette programmet har utvikleren bakt inn en rekke tilleggsprogrammer/reklame i installasjonsfilen som man manuelt må avvise under installasjonen. Enkelte lesere melder om at disse er vanskelig å avinstallere. Vi vil derfor ikke lenger anbefale deg å installere HHDExpert. Vi beklager det inntrufne!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.