High Speed HDMI-kabel?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Takk for veldig bra artikkel om kabler til lyd og bilde.

Dette trigget jo en del diskusjoner på jobben, spesielt blant de som har beveget seg inn i den digitale verden..

Som julepresang til familien kjøpte jeg en ny DVD/Blueray spiller som er basert på HDMI overføring av lyd og bilde. Butikken prøvde å prakke på meg en kabel til 600 kr, men etter å ha lest denne artikkelen kjøpte jeg en billigere (250 kr) variant 1,5 m lang. I manualen til BD spilleren (Pioneer BDP 320) refereres det til High Speed HDMI kabler for å kunne overføre 1080/50p signaler. Det er en egen av/på innstilling for dette.

Slik jeg leser artikkelen trenger jeg ikke å bry meg om prisen/typen HDMI kabel så lenge strekkene mellom BD spiller, AV forsterker og TV er mindre enn 5 m?

Fint om du tar deg tid til å svare.

Fortsatt god jul!

Mvh

Asbjørn

Datadoktoren svarer

Hei

HDMI 1.3-spesifkasjonen definerer to typer kabler: Category 1 (Standard) 74.5 MHz (720p60 og 1080i60), og Category 2 (High Speed) 340 MHz (1080p60 og 2160p30).

En HDMI-kabel skal uansett fungere etter standarden, ellers er det ikke en HDMI-kabel og du kan levere den inn som defekt. Hvis den er kort, kan lederne være tynnere og isolasjon/skjerming dårligere, men den fungerer. Hvis den skal være lang kreves det mer av materiale og konstruksjon for at den skal gjøre jobben, men det er ikke ditt problem. Kjøper du en HDMI-kabel som ikke er merket High Speed skal den likevel fungere til alt av Blu-ray spillere og Full HD TV-er.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer