Remarkable

Hisser på seg brukerne

Norske Remarkable innfører abonnement og plasserer flere funksjoner bak betalingsmur.

REMARKABLE: Enkelte av funksjonene til det norske skrivebrettet plasseres bak betalingsmur. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
REMARKABLE: Enkelte av funksjonene til det norske skrivebrettet plasseres bak betalingsmur. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som nettstedet Digi.no meldte i går, lanserer det norske skrivebrettet Remarkable en ny abonnementstjeneste, kalt Connect, hvor du kan betale for å få tilgang til flere funksjoner.

Connect er delt opp i to abonnementer, Connect Lite og Connect, der sistnevnte gir deg full tilgang og koster 79 kroner i måneden. Connect Lite koster 49 kroner i måneden og gir deg tilgang til ubegrenset lagring.

Tjenesten lanseres samtidig med 2.10-oppdateringen til Remarkable, som blant annet inkluderer støtte for skytjenestene Dropbox og Google Drive.

Plasseres bak betalingsmur

Nåværende Remarkable-eiere, og nye kunder som registrerte seg før 12. oktober, får gratis tilgang til tjenesten, men Connect-nyheten har fått flere til å reagere.

På det private Remarkable-forumet Remarkable usergroup på Facebook flommer det over av klager mot det norske selskapet etter introduksjonen. Mange er skuffet over at funksjoner som tidligere var inkludert i prisen, plasseres bak en betalingsmur. Riktignok for nye kunder.

Ønsker nye kunder tilgang til funksjoner som om skriftgjenkjenning som er konvertering av håndskrift til digital skrift, skylagring og skjermdeling med PC, må de altså bla opp 79 kroner i måneden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer