Windows 11

Hisser på seg konkurrentene

– Trist, men dessverre ikke overraskende.

WINDOWS 11: Spesielt én endring i Windows 11 får brukere og utviklere til å reagere. Foto: Skjermdump
WINDOWS 11: Spesielt én endring i Windows 11 får brukere og utviklere til å reagere. Foto: Skjermdump Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Microsofts nye operativsystem Windows 11 ble avduket i juli og rulles ut til PC-er verden rundt i løpet av høsten. Windows 11 er tilgjengelig i beta slik at hvem som helst med en kompatibel PC kan teste det ut før lansering.

Vi har så langt en god erfaring med betaen, men det er spesielt én ting som får både utviklere og brukere til å rase: i Windows 11 kan det vise seg å være utfordrende å bytte standard nettleser. Det melder The Verge.

Mer tungvint å bytte

Når du laster ned og installerer en nettleser i Windows 11, for eksempel Google Chrome eller Vivaldi, ser du en sprettoppmeny som spør om hvilken nettleser du ønsker å bruke som standard.

Trykker du bare vekk vinduet, vil du ikke se valget igjen, før du eventuelt installerer en annen nettleser. Du kan riktig nok se «bruk som standard»-valget i Chrome.

Hvis du trykker vekk den første menyen i Windows 10, kan du åpne innstillinger, gå til apper og deretter standardapper for å endre hvilken nettleser som skal være standard, men slik er det ikke i Windows 11 – i hvert fall ikke betaen som er tilgjengelig nå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.