Hitachi GD-2500

Hitachi GD-2500 er en tredjegenerasjons DVD-ROM-leser. Den tar over etter GD-2000 som er en 2X DVD-leser.

Publisert

Hitachi GD-2500 leser DVD-plater med opp til 4X-hastighet. I likhet med CD-ROM-lesere, kommer den først opp i maksimal hastighet på slutten av platen. På starten er ikke hastigheten mer enn 2X.

X-angivelse på DVD-plater

En 1X DVD-leser leser platen med den hastigheten som er nødvendig for å vise en DVD-film. For at filmen ikke skal hakke, må den holde minimum denne hastigheten over hele platen.

På en CD-plate er 1X den hastigheten som er nødvendig for å lese musikk. Det er videreført til DVD hvor 1X gjelder video. 1X CD er 150 KB pr. sekund og 1X DVD er 1385 KB pr. sekund.

Forrige generasjons DVD-leser fra Hitachi var en CLV-leser (Constant linear velocity). Det betyr at den hadde samme hastighet mot sporet over hele platen. Siden det er mere data ytterst enn innerst, roterer den fortere innerst enn ytterst.

GD-2500 er en CAV-leser (Constant angular velocity). Det betyr at den roterer med samme hastigheten over hele platen. Resultatet er at den leser fortere på slutten som er ytterst på platen.

God CD-ROM-leser

Hitachi GD-2500 er en god CD-ROM-leser. Den er fullt på høyde med de fleste 24X CD-ROM-leserne, vi har testet. Hastigheten utmerker seg ikke på noen spesiell måte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.