Hitachi lanserer 500 GB harddisk

Øker størrelsen med 100 GB.

Hitachi lanserer 500 GB harddisk
Publisert
Sist oppdatert

Hitachi Global Storage Technologies vil i løpet av første kvartal starte leveransene av en harddisk som rommer 500 GB med data. Dette annonserte selskapet i forbindelse med åpningen av forbrukerelektronikkmessen Consumer Electronics Show 2005 onsdag.

Ingen harddisker har i dag større lagringskapasitet enn 400 GB.

Den nye harddisken, Deskstar 7K500, skal tilby alle de viktigste designforbedringene som identifiseres i Serial ATA II-spesifikasjonen, inkludert en dataoverføringsrate i grensesnittet på 3 Gb/s. Det skal også komme en versjon med vanlig, parallelt ATA-grensesnitt, samt i størrelser på 250 GB og 80 GB.

Den store harddisken skal ha en gjennomsnittlig søke tid på 8,5 ms og en rotasjonshastighet på 7200 rpm. Dataene lagres på fem plater.

Harddiskserien støtter blant annet SATA II-funksjonaliteten "staggered spin-up". Dette gjør at et vertssystem med flere harddisker kan starte opp harddisker individuelt etter behov. Dette skal gjøre at størrelsen på strømforsyningen kan reduseres. Harddiskene inkluderer også en feilkorreksjonskode (ECC) som beskytter dataene på vei gjennom harddiskens kretser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer