HiTi Photo Printer 640PS: Din private fotolab

Kunne du tenke deg å "fremkalle" digitale bilder, men ønsker et alternativ til blekkskriveren og fotobutikken? Da bør du vurdere en sublimeringsskriver. HiTi har lansert sin 3. generasjon fotoprinter beregnet for hjemmebruk.

HiTi Photo Printer 640PS: Din private fotolab
Publisert
Sist oppdatert

Sublimeringsskrivere var den første skrivertypen som ga ekte fotografisk kvalitet på utskriftene. Teknologien har derimot vært så kostbar at den hadde lite å stille opp med når blekkskrivere ble i stand til å produsere tilnærmet eller like gode utskrifter. Men Olympus og Kodak er blant produsentene som har tilbudt sublimeringsskrivere til profesjonelle miljøer, mens andre (deriblant Sony og Canon) har levert og levererer fortsatt rimeligere løsninger for privatmarkedet.

Bildene smeltes til papiret

I motsetning til blekkskrivere, der fargene sprutes på papiret, bruker sublimeringsskrivere folie og varme for å "smelte" bildet til papiret. Prosessen er firedelt; først rulles gul folie over fotopapiret, deretter dras papiret inn i skriveren igjen, magenta legges over det gule, deretter cyan. Papiret dras gjennom skriveren en siste gang, og nå smeltes en usynlig hinne (coating) over det ferdige fotografiet. Denne beskytter fotografiet mot UV-stråler, vann, fingermerker og øker holdbarheten i varme, fuktige omgivelser.

Alle funksjoner - uten PC

Photo Printer 640PS fra taiwanske HiTouch er én av selskapets nye sublimeringsskrivere som er myntet på hjemmemarkedet. Den skriver ut bilder i A6-format (10x15 cm), og den oppreiste stillingen gjør at den tar svært liten plass på pulten. I fronten finner du en arkmater med plass til 25 fotoark i størrelse 10x15 cm. På hver side av fotoarkene er det hvite kanter som lett rives av etter utskrift, og dermed oppnår du kantløse utskrifter. Fotoarkene er følsomme for fingeravtrykk før utskrift, og berøring må derfor bare skje på kantene.Modellen vi testet var utstyrt med kortlesere for både SmartMedia, SD, Memorystick og CompactFlash minnekort, samt et avtagbart konsoll med 1,6" LCD-skjerm for utvelgelse av bilder som skal skrives ut. Ved hjelp av konsollknapper, LCD-skjermen og det innebygde menysystemet kan du foreta enkle justeringer i bildene dine før utskrift, som fargebalanse, kontrast, klipping og rotasjon, samt utskriftstype (10x15 cm/passfoto/små klistremerker mm). Det hele er svært enkelt og oversiktlig, men vi synes godt det kunne gått litt raskere, spesielt på store bildefiler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer