Hjelp - bærbar i bakken

Når laptopen deiser i gulvet er det av og til siste stopp - men ikke alltid, eller for alle komponenter.

Publisert
Sist oppdatert

Et av marerittene til mange teknologiinteresserte er å se sin nye og dyre bærbare PC treffe bakken med et smell.

Som kjent er det ikke selve fallet, men bråstoppen som gjerne gjør en del skade. Moderne datamaskiner er tross alt kompliserte tekniske vidundre som krever at en rekke komponenter fungerer knirkefritt sammen - og alt som kreves for at en maskin ikke skal virke er at en av disse blir ødelagt.

Noen skader er alvorlige nok til at du like godt kan kassere hele den bærbare PCen, men heldigvis er ikke alle skader like vanskelige - eller dyre - å fikse.

Forebyggende

En gyllen regel er å være forberedt på det verste selv om du forventer det beste, så dersom et lignende uhell ennå ikke har rammet deg kan det likevel være smart å gå til noen små skritt for å gjøre en eventuell katastrofe litt mindre... katastrofal.

>>> Backup: Tro oss, en vakker dag kommer du til å takke oss dersom vi klarer å mase deg til å jevnlig ta sikkerhetskopier av viktige filer. Bare kopier jevnlig over bilder og dokumenter på en ekstern disk, eller bruk et dedikert program. Forslag til sistnevnte finner du i denne artikkelen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer