Hjelp - musa blir for raskt utslitt!

Publisert
Sist oppdatert

Hei datadoktor!

Jeg har byttet mus på PC nå tre ganger. Det virker som når barna har brukt denne i spill som Simms o.l. blir den dårligere og vanskelig å bruke etter en stund. Kan ikke se noen fysiske skader på/i musa, men den blir vanskelig å bruke. Når jeg da bytter til ny mus fungerer denne helt greit i 3-4 uker og så får vi samme problemet igjen.

Har en IBM Aptiva PC med 800 mhz prossessor og 128 kb minne 20 GB harddisk.

mvhPaul

Datadoktoren svarer

Hei,

Sjansen for at musen er helt i orden, er ganske stor. Problemet er nok at støv samler seg som et belegg på rullerne som er i kontakt med musekula. Du kan enkelt ta ut kula ved å vri på holderen under musa, og rengjøre disse rullene ved hjelp av en Q-tips og litt sprit. Du ser med en gang hva jeg sikter til når du tar ut kula.

En mus skal ikke begynne å svikte så raskt uansett, så det spørs om du ikke gjør lurt i å investere i en musematte som ikke loer så mye. Det finnes flere gode musematter med plastbelegg som kan brukes. Du kan også vurdere å kjøpe en optisk mus, som ikke benytter kule. Disse har vanligvis langt bedre livsutsikter enn den tradisjonelle kulemusa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer