Hjelp, jeg har ikke Windows-CD!

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Jeg har tenkt å formatere harddisken på min stasjonære PC.
Hvordan gjør jeg det??

Har ikke Win XP cd da dette var innlagt på Pc når jeg kjøpte den. Fikk beskjed om å lage recovery dvd første gang, men den inneholder vel ikke windows???

mvh

Jan H

Datadoktoren svarer

Hei

Du må ikke formatere harddisken din hvis du ikke har CD/DVD med Windows! Da må du i såfall kjøpe helt ny installasjonspakke...

Noen produsenter leverer PCen med ferdig installert operativsystem, men uten CD/DVD. Den eneste muligheten du da har til å gjenopprette PCen din er å lage Recovery CD. Der ligger både Windows og driverfiler osv. - alt du trenger for å gjenopprette PCen til samme tilstand den var i da du kjøpte den.

Sjekk i papirene du fikk med PCen, der står det hvordan du lager recovery-CD. HVis du ikke finner ut av det tar du kontakt med forhandler eller distributør. Du kan muligens få kjøpt en recovery-CD/DVD for en liten sum, det er i hvert fall verdt å sjekke.

Når du har fått tak i eller brent en recovery-CD/DVD er det bare å kjøre denne, du behøver ikke formatere, det gjøres automatisk hvis det er en full-recovery.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer