Hjelp, jeg har ikke Windows-CD!

Publisert
Sist oppdatert

Hei, Jeg har tenkt å formatere harddisken på min stasjonære PC.Hvordan gjør jeg det?? Har ikke Win XP cd da dette var innlagt på Pc når jeg kjøpte den. Fikk beskjed om å lage recovery dvd første gang, men den inneholder vel ikke windows??? mvh Jan H

Datadoktoren svarer

Hei

Du må ikke formatere harddisken din hvis du ikke har CD/DVD med Windows! Da må du i såfall kjøpe helt ny installasjonspakke...

Noen produsenter leverer PCen med ferdig installert operativsystem, men uten CD/DVD. Den eneste muligheten du da har til å gjenopprette PCen din er å lage Recovery CD. Der ligger både Windows og driverfiler osv. - alt du trenger for å gjenopprette PCen til samme tilstand den var i da du kjøpte den.

Sjekk i papirene du fikk med PCen, der står det hvordan du lager recovery-CD. HVis du ikke finner ut av det tar du kontakt med forhandler eller distributør. Du kan muligens få kjøpt en recovery-CD/DVD for en liten sum, det er i hvert fall verdt å sjekke.

Når du har fått tak i eller brent en recovery-CD/DVD er det bare å kjøre denne, du behøver ikke formatere, det gjøres automatisk hvis det er en full-recovery.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer