Hjelp, mamma er på Facebook!

Slik styrer du hva hun får se.

Aiai, tatt på fersken? Foto: colourbox.com
Aiai, tatt på fersken? Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For et par uker siden kunne flere nettaviser rapportere om at det nå er mer enn 1,5 millioner norske Facebook-brukere.

Hvis hun ikke har gjort det ennå, er sannsynligheten dermed stadig økende for at moren din blir med på Facebookbølgen og legger deg til som venn.

Ja, hun kan til og med finne på å poke deg - grøss!

Ikke alle vil være like begeistret for at mor og far tar del i Facebook-livene deres, og det finnes nok av eksempler på kommentarer fra mamma som man gjerne skulle ha vært foruten:

Styr hvem som får vite hva

Mange vet imidlertid ikke om mulighetene du har for å styre hvilken informasjon som skal gå ut til hvem. Du trenger ikke å sidestille alle Facebook-vennene dine, og remediet heter friend lists.

Les også: Og dette skrev du under på?

For et drøyt år siden omtalte vi vennelistene som årets beste Facebooknyhet, men den gangen var funksjonen bare i oppstartsfasen. Senere har mer funksjonalitet blitt lagt til; deriblant muligheten for å styre hvem som skal se hva.

Så - la oss vise med et eksempel. Vi tenker oss scenariet der jeg gjerne vil la være å underrette min mor og far hver gang noen tagger meg i et bilde:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer