Hjelp med ustabil PC

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

PCen min slår seg av og henger seg midt i spill og tunge operasjoner. Jeg har sjekket viften på prosessoren, og det viser seg at den fungerer helt fint. Temperaturen er også OK.

Jeg har to minnebrikker, den siste er helt ny. Hvis jeg bare bruker én av dem, så går det bra, uansett hvilken av dem jeg bruker. Det betyr at feilen ikke ligger der. Brikkene er av samme type, og er på 256 MB pr stk.

Har du tips til hva som kan være galt?

Hilsen Fortvilet PC-bruker

Datadoktoren svarer

Hei,

Det kan høres ut som om brikkene likevel er forskjellige.

Vi opplever stadig å få spørsmål om ustabile PCer, uforklarlige feilmeldinger osv. Svært ofte er feilen relatert til at brukeren har flere minnebrikker i PCen sin. Som regel forsvinner problemene dersom brikkene er 100% identiske.

I ditt tilfelle ville jeg bedt forhandleren om en ny brikke, evt anskaffet en 512 MB-brikke. Velger du sistnevnte, kan du jo alltids selge de to 256 MB-brikkene, eksempelvis via QXL, dersom du er sikker på at det ikke er en fysisk feil ved dem. Til slutt vil jeg påstå at du kommer ganske langt med bare 256 MB i PCen også, da!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer