Hjelp! Windows låser seg rett før innlogging!

Publisert
Sist oppdatert

Halloen doktor!

Jeg har et problem. Jeg har kjøpt broderen sin gamle harddisk. Så har jeg kopiert C: partisjonen fra min gamle harddisk over på C: partisjonen på den "nye" harddisken, ved hjelp av Norton Ghost, og fjernet den gamle før jeg bootet opp den "nye" disken, akkurat slik ekspertene sier.

MEN. Windows XP ser ut til å starte fint, alt er normalt til rett før innloggingsvinduet dukker opp. Der er det stopp. Jeg kan bruke musen osv, men knappene dukker aldri opp. Jeg har prøvd flere omstarter, sikkermodus etc, men ingenting hjelper.

Kan du finne en løsning tror du??

HilsenElisabeth

Datadoktoren svarer

Hei Elisabeth,

Jeg kan si med ganske stor sikkerhet at du har gjort Windows forvirret, og det skyldes at du ikke fjernet alle partisjonene fra den "nye" disken din - du kopierte bare én partisjon, den aktive partisjonen med systemfilene. Når Windows så starter igjen, blir sjokket omtrent like stort som det ville være for meg eller deg å våkne opp på operasjonsbenken med hodet plassert på en annens kropp.

Løsningen i dette tilfellet er heldigvis relativt enkel. Du må fjerne all partisjoninformasjon i oppstarten, slik at XP tvinges til å rekonstruere denne informasjonen, lete etter partisjonene på nytt, for å si det enkelt. For å gjøre dette trenger du en Windows 98 oppstartsdiskett (!) og hvis du ikke har en liggende, kan du laste en ned fra bootdisk.com.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer