Hjemmekringkasting?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Jeg har 1 tv i stuen som er direkte tilkoblet kabel-tv, dvs uten tuner. Hva utstyr trenger jeg for å overføre bilde og lyd til mitt 2. tv på soverommet, og slik at jeg ikke trenger å løpe frem og tilbake for å skifte kanaler? Tv-apparatet i stuen er tilkoblet en dvd-opptaker, men vet ikke om denne kan forenkle noe i denne saken?

Håper på et positivt svar!Tim

Datadoktoren svarer

Hei

Det teknisk sett beste svaret på spørsmålet ditt er at du trenger en T-splitter og en kabel fra denne til hvert TV-apparat. Så må du ha en dekoder/tuner - analog eller digital - for hvert apparat.

Men jeg antar at det er trådløs overføring du har i tankene, og da har du et problem.

Du kan ikke overføre hele kabelsignalet med alle kanalene trådløst. Dette er per definisjon kringkasting, selv om det foregår i ditt eget hjem, og det er ikke tillatt. Derfor selges det heller ikke utstyr som lar deg gjøre det (du kan selvsagt kjøpe deg profesjonelt TV-senderutstyr, men det blir fort kostbart og komplisert ...).

Det eneste som er lov er å sende en kanal av gangen, og da MÅ du ha tuneren som velger kanal plassert i stua.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer