Hjemmenettverk for alle fra Intel

Nesten alle som bruker en PC på jobben er koblet til en eller annen form for nettverk. Mange private hjem har nå mer enn en PC. Intel har nå lansert et meget enkelt og rimelig nettverkssystem som kobler disse maskinene sammen.

Foto: Intel
Foto: Intel Vis mer
Publisert

Har du kanskje to PCer, en til deg og en til barna? Krangler dere om hvem som skal bruke telefonlinjen til Internett? Trenger du en skriver til hver PC? Intel lanserer nå en enkel og rimelig løsning som knytter to eller flere PCer sammen.

Kobles til parallellporten

For at dette skal kunne brukes i de tusen hjem, må det være så enkelt som mulig. Alle PCer har en skriverutgang eller parallellport. Denne kobles til en liten boks fra Intel som igjen har utgang for skriveren din.

Bruker telefonledningen

Kabelen mellom PCene har du allerede. De fleste har i dag telefoner over hele huset. Det er typisk en på arbeidsrommet, barnerommet, i stuen og på soverommet. Felles for alle disse apparatene er at de er koblet sammen til samme analoge telefonlinje. Det som er helt sikkert, er at du må ha et telefonuttak i nærheten av PCen for å komme deg på Internett.

For å koble to PCer sammen, plugger du dem inn i hvert sitt telefonuttak. Telefonene, modemet eller telefaksen kobles igjen til nettverksboksen til Intel. Begge deler kan benyttes samtidig. Dette forutsetter selvfølgelig at de er koblet mot samme telefonlinje. Du kan også trekke en enkel telefonledning selv hvis du ikke har de nødvendige biapparatene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer