Hjemmenettverk? Ja takk!

LAS VEGAS (DinSide Data): På et åpningsforedrag for journalister her på Comdex, ble trådløse hjemmenettverk fremholdt som en av de nye hete teknologiene som kom til å gjøre seg gjeldende i tiden som kommer. Jeg var meget skeptisk inntil jeg så Panasonics løsning, Microcast. Nå har jeg også lyst på hjemmenettverk!

Hjemmenettverk? Ja takk!
Publisert

I utgangspunktet høres hjemmenettverk ut som et prosjekt satt i sving av nerder som skal lære seg å sette opp servere. Men det er det ikke.

Et trådløst hjemmenettverk betyr at du kan sitte i sofakroken og kombinere underholdning fra PCen med TV. Et hjemmenettverk betyr også at alle rom i huset med en TV eller skjerm kan dra nytte av en sentral PC, og f.eks dele en skriver og tilknytning til Internett.

Det kanskje mest nærliggende bruksområdet er avspilling av DVD-filmer fra en multimedia PC. Det innebærer at du ikke trenger å kjøpe mer enn én DVD-spiller uansett hva du vil bruke den til. Et annet typisk bruksområde er spill. Motocross Madness ser mye bedre ut i 28 tommer på TVen enn på en 15-tommers skjerm.

Så enkelt er det

Microcast er et trådløst nettverk basert på radiofrekvenser som bærer av signalene. Systemet kan overføre skjermbilder med en oppløsning på opp til 800 x 600 til TVen og stereolyd til stereoanlegget.

Microcast har tre hovedenheter. En enhet som kobles til lyd- og skjermutgangene fra PCen, en annen som sender signalene inn i TVen eller stereoanlegget og en tredje som du kobler mellom tastatur, mus og joystick (eller en annen spillkontroller) og PCen. Systemet er svært enkelt å sette opp, og krever ingen installasjon av programvare på PCen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer