Hjemmenettverk

Publisert
Sist oppdatert

Hei, Hei, og takk for mange gode tips på sidene deres. Der er det mye god mat for oss med konstant kløe i datafingrene....! Jeg har nå gjennomgått spørsmålene som ligger inne på sidene deres på leting etter tips om hvordan jeg setter opp mine 2 PCer i et lite hjemme-nettverk.

Jeg har en stasjonær ny PC med Windows XP Pro, og en eldre bærbar med W98 SE. Jeg har fått etablert ADSL-tilkobling på begge maskinene vha en trådløs router (Sparklan) og fast-kabel fra den stasjonere til routeren, og trådløst USB-adapter på W98 SE bærbare PCen til routeren. Dette fungerer utmerket, og jeg har fått internett-tilgang på begge maskinene. Så langt så godt. Spørsmålet blir så; hvordan går jeg fram for å kunne bruke den nye, godt dimensjonerte stasjonære PC som "ressurs" maskin, med printertilkobling, MP3-filer osv. dvs. at jeg kan via den bærbare PC få tilgang til delte ressurser/filene på den stasjonære? Må jeg inn med en switch, eller klarer jeg meg med å bruke ADSL-routeren. Er redd det er noe grunnleggende om nettverks-teknologi her som jeg mangler...... derfor denne mailen. Er svært takknemlig for en forklaring på hvordan jeg skal få dette til, og kanskje en detaljert framgangsmåte ? (eller en link hvor dette allerede er utredet) Vennlig hilsen HmK, Lillestrøm

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer