Hjemmestudio til jul?

Et komplett virtuelt hjemmestudio i programvare for under 900 kroner? Det er mye mindre enn bare ledningene ville kostet i et tradisjonelt studio. Legg til en rimelig PC, lydkort, MIDI-keyboard og mikrofoner så har du et proft studio for mindre enn et par helger med hard utagerende festing....

Publisert
Sist oppdatert

Uansett hvilken musikksjanger du har lyst til å drive med, så er PCen et utrolig kraftig verktøy. Med den gjør du opptak, redigerer, prosesserer og justerer, legger på effekter, alt som man i gamle dager måtte ha utstyr for hundretusener og et par herrer i hvite frakker for å få til.

I dag trenger du bare en vanlig hjemmePC med et kurant lydkort og en rimelig programpakke, som f.eks. Cubasis VST versjon 5.

For snart et år siden kjøpte amerikanske Pinnacle Systems, som er mest kjent for videorelatert programvare, det tyske firmaet Steinberg. Dette er en av pionerene i data/musikkbransjen, de startet helt tilbake på tidlig 80-tall med programvare for hjemmemaskinen Commodore64.

Programmet Cubase ble lansert i 1987, og var et kraftig redigeringsprogram for MIDI-baserte instrumenter. Dette var før personlige datamaskiner kunne håndtere kvalitetslyd på egen hånd, og først i 1998 lanserte Steinberg PC-versjonen av Cubase VST som var det første programmet som brukte PCens prosessor til å bearbeide lyd i sanntid.

Siden den gang har PCene blitt mange ganger så kraftige, og hele lydstudioet har nærmest flyttet inn i PCen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer