HL2: Episode One

SPILLTEST: Verdens beste FPS-spill fortsetter. Episode One beviser at episodisk innhold har livets rett, når det er gjort såpass riktig.

Publisert
Sist oppdatert

Maken til cliffhanger-avslutning. Bare Halo 2 kan måle seg med Half Life 2 når det gjelder å etterlate spillere måpende, og med ønske om en skikkelig konklusjon. Men mens vi må vente i sikkert halvannet år til på fortsettelsen av Master Chiefs eventyr, bruker Valve sitt Steam-plattform til å distribuere neste episode av Half Life 2 til hyggelig pris, men med relativt kort spillbarhet.

Episode One er altså ikke en oppfølger, men en slags utvidelsespakke. Den tar opp tråden rett etter at Half Life 2 sluttet. Det er ingen sjokk at Gordon Freeman og Alyx Vance overlevde den dramatiske eksplosjonen av tårnet som dominerte landskapet over City 17. Eller, dominerer for så vidt fremdeles, fordi vi går rett inn igjen, utstyrt kun med gravitasjonsvåpenet, og med Alyx på vår side til nesten enhver tid.

Ikke lenger alene

Episode One har altså en ganske annerledes spilldynamikk enn den originale Half Life 2. Alyx er med deg mesteparten av tiden du tilbringer med spillet, og hjelper deg både med gåtene (spillets første del er i hovedsak gåtebasert, der du benytter gravitasjonsvåpenet til å komme deg gjennom citadellets trange rom og ganger), og kampene. Hun er en dyktig skytter, og kommer ofte til genuin nytte. Flere ganger er det rom for interessant samarbeid, som da du blir bedt om å skinne lommelykta på fiendene, slik at Alyx kan ta dem ut, eller når hun beskytter deg med treffende sniper-ild.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer