Hodestyrt PC

I stedet for mus kan du bruke hodet, sjekk hvordan.

Publisert
Sist oppdatert

Tastatur og mus er den anerkjente måten å betjene en PC på, selv om det har vært gjort mange forsøk på alternativer. Pen-baserte løsninger har bare fått gjennomslag i helt bestemte bruksområder, da snakker vi om forskjellige former for logistikk hvor man i hovedsak krysser av på et skjema. Det skjer på sykehus, lager/butikk, transport osv. og har ikke blitt populært i andre sammenhenger.

Berøringsteknologi er på frammarsj, det finnes styreflater som reagerer på flere berøringspunkter og kan erstatte knotter og spaker. Kombinert med tolkning av bevegelse på platen får vi også svært brukervennlige løsninger på små paneler, iPhone og iPod Touch er glimrende eksempler på dette.

Uten berøring

For noen kan det være problematisk å bruke tastatur og mus, når armer og hender ikke finnes eller er satt ut av funksjon av en eller annen årsak.

Det finnes som kjent spesialkonstruerte hjelpemidler for de som er avhengige av slike løsninger, men det finnes også gratisløsninger som fungerer ved hjelp av et webkamera og programvare. Her tolkes hodebevegelser, blunking, munnbevegelser eller lignende og brukes til å styre muspeker og aktivere musklikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer