Coronaviruset

Hold kontakten med video

Her er tjenestene du kan bruke, enten du skal snakke med familie og venner eller kolleger.

TOPPER LISTENE: Mange laster ned videokonferanse-apper nå som de er corona-fast på hjemmekontor. Faktisk sliter noen av tjeneste med så mye trafikk at serverne går ned. Foto: Kirsti Østvang
TOPPER LISTENE: Mange laster ned videokonferanse-apper nå som de er corona-fast på hjemmekontor. Faktisk sliter noen av tjeneste med så mye trafikk at serverne går ned. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Corona-fast på hjemmekontor? Savner ungene besteforeldre og venner?

Videosamtale-apper topper nå listene på App Store. Det finnes mange alternativer å bruke enten det er til privat bruk eller til bruk i jobbsammenheng.

#1: Til privat bruk

De fleste store chattetjenestene og -appene tilbyr en eller annen form for videosamtale-funksjonalitet uten at du trenger å betale noe ekstra.

Apples FaceTime er mye omtalt, men du kan like gjerne bruke alternativene til Google eller Facebook. Hva du bør velge avhenger for det meste av hvilken plattform du og person(ene) du skal snakke med befinner seg på.

God nettforbindelse er naturligvis en fordel, slik at du får best mulig videokvalitet. For ikke å bruke opp mobildata-kvota, sørg også for å være koblet til trådløst nett når det lar seg gjøre.

FaceTime

Finnes for: iOS, Mac

Apples videosamtaleløsning kommer innebygd i iPhone, iPad og Mac. Den finnes som en egen app, men du finner også funksjonen i den vanlige Telefon-appen på iPhone.

Når du skal ringe en kontakt, bare gå inn på kontakten og trykk på videokamera-ikonet i FaceTime-feltet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer