Hold PC-en kjølig nok

Varme øker sjansene for overopphetet PC. Garder deg mot havari med disse tipsene.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen hemmelighet at datamaskiner kan få problemer ved for høye temperaturer - og mange komponenter i PC-en krever derfor litt hjelp til å kjøle seg ned. Normalt sett snakker vi da om kjøleribber, ofte med en liten vifte som blåser over.

Både i sommermånedene og i fyringssesongen når utetemperaturen gjør et hopp, kan temperaturen på datarommet eller i stua øke med mange grader, da kan det være smart å holde et lite øye med temperaturene. I motsetning til mennesker og dyr kan ikke PC-en kjøle seg ned med iskrem eller en kald dusj, og høye temperaturer kan senke levetiden til en rekke komponenter.

Overvåkende programvare

Det finnes en rekke forskjellig programvare som hjelper deg å holde et visst øye med temperaturene. Et av de mest kjente er SpeedFan, som i tillegg til å gi deg temperaturer også fungerer slik at du kan justere hastigheten på viftene. Men noen opplever dette programmet som litt rotete og begrenset med hensyn til støttet maskinvare.

Så dersom du ikke uansett har planer om å kontrollere viftehastigheten er derfor CPUID Hardware Monitor et godt alternativ.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer