Burner mail:

Holder den egentlige e-postadressen din hemmelig

Smart tjeneste i kampen mot spam og nettsvindel.

SMART LØSNING: Trykker du på Burner mail-ikonet, genereres en e-postadresse slik at du slipper å dele din egen. Foto: Pål Joakim Pollen
SMART LØSNING: Trykker du på Burner mail-ikonet, genereres en e-postadresse slik at du slipper å dele din egen. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Akkurat som vi ikke er så store fans av å gi bort Visa-kortnummeret til gud og hvermann på nett, har vi det samme forholdet til e-postadressen.

For plutselig kan et nettsted oppleve datainnbrudd der e-postadressen din kommer på avveie. Resultatet er som regel at man får mer søppel i innboksen, enten det dreier seg om salg/reklame, svindel eller hva det måtte være.

Det kan også skje dersom et nettsted velger å selge e-postadressene de har samlet inn fra brukerne, noe som fort kan skje om økonomien skranter eller om man ikke hadde de beste hensiktene til å begynne med.

Burner mail lar deg lage unike epostadresser

Det er her Burner mail kommer inn i bildet. Den lar deg enkelt lage unike e-postadresser for tjenestene du registrerer deg hos, der mottatte e-poster automatisk blir videresendt til den vanlige innboksen din.

Og blir det for mange e-poster fra en tjeneste, eller at du opplever å få søppelpost til en av adressene du har laget, kan du enkelt slå av bryteren slik at fremtidige e-poster aldri når innboksen din.

Nettleserutvidelse

Burner mail installeres som en utvidelse til Chrome eller Firefox. Første gang du installerer den, må du gå igjennom registreringen, der du angir din egentlige e-postadresse og lager deg et passord. Skaperne av tjenesten er veldig klare på at e-postadressen din aldri vil bli delt med noen.

Når det er gjort, får du en kjapp gjennomgang av hvordan den fungerer, og så er du klar til å bruke tjenesten.

Den fungerer på følgende vis: Når du besøker et nettsted som inneholder et e-postfelt, får du opp et flammeikon i dette feltet:

Trykker du på flammeikonet til høyre, genereres det en e-postadresse som automatisk blir fylt inn.
Trykker du på flammeikonet til høyre, genereres det en e-postadresse som automatisk blir fylt inn. Vis mer

Trykker du på det, genereres det en e-postadresse på formen (tjenestens navn).(tilfeldige tegn)@tryninja.io, som da automatisk fylles ut i e-postfeltet. Denne knyttes til brukerkontoen din hos Burnermail. Skulle boksen ikke dukke opp, kan du høyreklikke i feltet og velge Burnermail.

Så er det bare å fullføre registreringen. E-poster mottar du som sagt på vanlig vis til den vanlige kontoen din, men i toppen vises nå et felt med hvilken burner-adresse e-posten ble sendt til:

E-poster som blir vidersendt fra Burner mail får et grått felt i toppen som angir hvilken adresse e-posten ble sendt til opprinnelig.
E-poster som blir vidersendt fra Burner mail får et grått felt i toppen som angir hvilken adresse e-posten ble sendt til opprinnelig. Vis mer

Full kontroll

Altså har jeg ikke delt den egentlige e-postadressen min med tjenesten, og hvis jeg nå skulle motta veldig mye e-post til denne burner-adressen, enten fra tjenesten selv eller fra uvedkommende, kan jeg bare stoppe det i administrasjonspanelet hos Burnermail ved å flippe bryteren nederst til høyre:

Holder den egentlige e-postadressen din hemmelig

Og vips, så vil jeg ikke lenger motta e-post som sendes til den aktuelle Burner-adressen.

Smart, eller hva?

Pro-versjon

Du kan bruke Burner mail gratis med en begrensning på 50 slike Burner-e-postadresser som alle vidersendes til én e-postkonto.

Pro-utgaven koster 30 dollar i året (cirka 250 kroner) eller 3 dollar i måneden (ca 25 kroner) og gir deg ubegrenset antall Burner-epostadresser. I tillegg kan du sette dem opp slik at de kan videresendes til flere ulike «ekte» e-postadresser og deaktivere dem direkte via e-posten du mottar. Med pro-utgaven kan du også svare fra den samme Burner-adressen direkte fra e-postprogrammet du bruker.

For å komme i gang installerer du utvidelsen i Chrome eller Firefox.

PS! Så du det røde øyet på bildet av e-posten over? Sjekk ut denne:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer