Holder TV-serien koken hele veien ut?

Artig nettside lar deg sjekke hvor godt folk liker alle episodene og sesongene.

TAPER SEG: Game of Thrones' siste sesong er ikke like godt likt som resten av serien. Foto: HBO/Pål Joakim Pollen
TAPER SEG: Game of Thrones' siste sesong er ikke like godt likt som resten av serien. Foto: HBO/Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Å starte på en ny TV-serie kan bety at du deretter vier flere titalls timer til akkurat dette universet. Da kan det være greit på forhånd å sjekke om serien holder koken hele veien ut, og at det ikke bare er den første sesongen som er bra.

På Amazon-eide IMDB.com finner du praktisk talt all informasjon om filmer, tv-serier, skuespillere, regissører og hva som måtte være. Nettstedet lar også brukerne gi karakterer både på filmer og tv-serier, som vi ofte synes gir en meget god pekepinn på hvorvidt ting er verdt å se. Basert på disse karakterene har nettstedet også en topp 250-liste, hvis innhold mange filminteresserte har som mål å få sett igjennom.

Viser karakterer fra hver episode

IMDB-brukerne gir også karakterer til enkeltepisoder av tv-serier, og dermed er det mulig å sjekke hvor godt serien holder seg over flere sesonger.

Utvikleren Erik Gibbons har laget en enkel nettside som visualiserer karakterene til enkeltepisoder. Her er for eksempel grafen til Game of Thrones, som er kjent for å ha en siste sesong som folk likte svært mye dårligere enn de øvrige:

Holder TV-serien koken hele veien ut?

I flere sesonger er det enkelte episoder som nesten scorer 10 perfekte poeng, men som du ser taper serien seg dramatisk i siste sesong - så ille at mange har bedt skaperne om å gjøre den på nytt.

Netflix-serien House of cards er et annet eksempel, som ikke akkurat oppmuntrer til å se igjennom seks sesonger når den går fullstendig på trynet i siste sesong:

Holder TV-serien koken hele veien ut?

Andre veien finner vi serier som Breaking Bad, som brukerne bare synes blir bedre og bedre, der den siste sesongen faktisk er den beste:

Holder TV-serien koken hele veien ut?

I sjette sesong får nemlig de aller fleste episodene over ni i snitt fra IMDB-brukerne.

Prøv selv

Vil du finne ut hvordan det ser ut for en TV-serie du har lyst til å se, peker du nettleseren til tvcharts.erikgibbons.com.

Holder TV-serien koken hele veien ut?

Her kan du enten fylle inn navn og eventuelt årstall på tv-serien, eller lime inn imdb-id-en for den aktuelle tv-serien. ID-en er den som er til slutt i nettadressen, for eksempel tt0944947 for Game of Thrones (https://www.imdb.com/title/tt0944947/).

Så er det bare å trykke på knappen og få generert grafen. Bruker du mobiltelefon, tipser vi deg om å holde den på tvers slik at grafen får god nok plass til at du kan få noe vettugt ut av den.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer