Hør - hovedkortet snakker!

Har du slått på PCen og bare hørt pipelyder? Og at ingenting virker? Neste gang velger du kanskje en PC med snakkende hovedkort…

Hør - hovedkortet snakker!
Publisert

De fleste hovedkort reagerer med å sende ut pipetoner i visse mønstre hvis det er feil på sentrale komponenter. Disse mønstrene er ikke allment kjent, men står beskrevet i installasjonsmanualen. Men det er jo ikke alltid denne er for hånden.

Smarte hoder har tenkt, og funnet ut at det er bedre å lagre noen små setninger digitalisert lyd, i stedet for å programmere rutiner for å sende ut mønstre av pipelyder. Da kan de fleste av oss få klar beskjed umiddelbart hvis en kabel eller et kort har løsnet i PCen. Dette kan lett skje under flytting, selv over korte avstander.

De vanligste feilene

De er som kjent mye som kan gå galt i en PC, men de vanligste komponentfeilene som forhindrer en normal oppstart kan likevel telles på en hånd:

MinnemoduleneInnstillingene for maskinvaren (BIOS innstillingene som lagres i CMOS-minnet).SkjermkortetHarddisken eller kablene til denne

Får å varsle om dette har hovedkortet 65 JVB-X fra det Taiwanske firmaet Soltek lagt inn fem forskjellige talebeskjeder. Disse er også trykt i manualen, og forteller følgende:

No memory modulePlease check memory modulePlease clear CMOS settingPlease check the video adapterPlease check the hard disc cable

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer