Hør på nettradio med Antenna

Tusenvis av radiokanaler er bare noen klikk unna.

Med Antenna instllert har du tilgang på tusenvis av radiostasjoner fra hele verden.
Med Antenna instllert har du tilgang på tusenvis av radiostasjoner fra hele verden. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange sverger fortsatt til radio som underholdning, og flere radiokanaler tilbyr streaming av sendingen på sine nettsider.

Derfor finnes det også flere nettjenester som tar sikte på å samle dem - pioneren her var Shoutcast, som allerede for over 10 år siden kunne by på hundrevis av radiokanaler, og som siden den gang også har tilbudt en serverløsning for de som vil sende radio fra sin egen PC.

Antenna er et Adobe Air-program som dermed fungerer på Windows, OS X og Linux. Programmet gir deg tilgang til tusenvis av "ordentlige" radiokanaler fra hele verden - bare i Norge er det 40 kanaler tilgjengelig.

Du kan finne en radiokanal enten ved å søke, trykke på aktuelt land eller bruke kartet for å finne hvilke kanaler som sender. I tillegg går det an å sortere alle kanalene basert på bitraten de sender i (jo høyere, jo bedre lydkvalitet, men desto større krav til nettforbindelsen) eller hvilken sjanger de hører til musikkmessig. Bare i Norge finnes det 40 radiokanaler; i praksis de som tilbyr streaming ett eller annet sted på nettet.

Flere artikler om nettradio

Chat-muligheter

Ved å finne på et kallenavn kan du logge deg på Antennas chat-tjeneste og prate med andre brukere som hører på samme radiokanal. Du kan også gi stjerner til hver enkelt kanal og spare favorittene til senere, eller gå inn på oversikten over radiokanalene du nylig har lyttet til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.