Høstens grafikkortnyheter

Som vanlig i disse førjulstider kommer grafikkortprodusentene med nye og oppdaterte produkter. Vi tar en titt på hva 3dfx, NVIDIA og andre har på lager!

Publisert

Et halvt år er lang tid i grafikkortverden, og det er omtrent den tiden som er gått siden den siste generasjonen av kort begynte å dukke opp. Vi snakker her om GeForce 2 og Voodoo 5 5500-kortene, og ikke minst ATI Radeon – selv om denne kom på markedet litt forsinket. Fellestrekkene for disse kortene er godt utviklede Transform & Lighting-motorer (bortsett fra Voodoo 5) og støtte for kantutjevning (Full Scene Anti-Aliasing).

Alle disse kortene er svært kraftige spillkort, og har egentlig tilstrekkelig med ytelse for de alle fleste brukerne. Men utviklerne hviler ikke, og nye produkter lanseres stadig vekk. Det er lett å bli forvirret, og derfor denne oversikten over hva vi kan vente oss.

Ingen revolusjonerende nyheter

Alle som følger med på grafikkutviklingen husker spenningen som herjet i fjor høst når NVIDIA viste frem den originale GeForce-brikken, den første som støttet Transform & Lighting-teknologien. Vi kommer ikke til å se noen lignende overraskelser i denne omgang, snarere oppgraderinger av eksisterende produkter.

Det produktet det knytter seg mest spenning til er antakeligvis Voodoo 5 6000 fra 3dfx. Dette kortet skulle opprinnelig kommet ut samtidig med lillebroren 5500, men ble utsatt til juni/juli. Vi ventet i spenning men ingenting skjedde. Nå er det oktober og vi har fremdeles ikke sett noe til kortet, men det har kommet noe mer informasjon om de endelige spesifikasjonene. Kjernen skal være klokket til 183 MHz, og minnet (128 MB SDR RAM) har også en hastighet på 183 MHz.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer