HotDog Pro 5.0

HotDog ødela mye for seg selv da de innførte hundebjeff og klynking som del av webdesign. Nå er det nesten ingen bråkete hunder igjen: HotDog Professional 5 har blitt et interessant verktøy for kravstore webutviklere.

Publisert

Det var med en viss nostalgi jeg installerte HotDog Professional 5: Min første HTML-editor noensinne var HotDog 1.32. Jeg fikk programmet på en diskett av en kamerat i januar 1996, sammen med en oppmuntrende beskjed om at det ikke var så fryktelig vanskelig å lage websider.

HotDog var i bunn og grunn den første HTML-editoren som klarte å gjøre HTML lett å forstå. Men i senere versjoner skjedde det noe. Produsentene av HotDog ansatte festlige designere som laget 3D-illustrasjoner og lydeffekter. Det var nok mange som fikk seg en solid overraskelse da de installerte HotDog 3 og enhver hendelse i programmet ble etterfulgt av bjeffing, klynking og hvining. HotDog mistet mange, mange tilhengere den gangen.

HotDog har nå kommet frem til versjon 5, og vi snakker om et avansert verktøy: Det er ingen visuell editor, du arbeider direkte i HTML-koden. Men det er forhåndsvisning i et eget vindu, eller du kan åpne direkte ut mot en bestemt nettleser (som du har installert på maskinen din).

HotDog har alltid hatt førsteklasses muligheter for individuell tilpasning. Makroer og hurtigtaster er lett å lage. Dessuten har programmet mange nyttige rutiner for å lage alt fra Style Sheets til JavaScript.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer