Hotmail-passord på avveie

Mer enn 10.000 brukernavn og passord skal være lekket på nett.

Hotmail-passord på avveie
Publisert
Sist oppdatert

Det er det amerikanske nettstedet Neowin som i dag melder at så mange som 10.000 Hotmail-kontoer skal ha blitt offer for et "hack" eller "phishing"-angrep.

1. oktober skal en liste bestående av kontoer som starter på bokstavene A og B ha blitt lagt ut på pastebin.com, et nettsted som blant annet brukes av utviklere for å utveksle programmeringskode. Både brukernavn og passord skal ha ligget i listen, og alt i klartekst, i følge Neowin.

Bekrefter

Neowin har selv sett listen, og bekrefter at kontoopplysningene er ekte. Det skal i følge opplysningene være kontoer som inkluderer @hotmail.com, @msn.com og @live.com som er rammet, og mesteparten ser ut til å være europeiske brukere, i følge nettstedet.

Microsoft UK og USA skal være varslet om saken, og Neowin anbefaler Hotmail-brukere om å endre passord og sikkerhetsspørsmål så snart som mulig for å unngå at uvedkommende får tilgang til kontoene.

Slik gjør du det

* Gå til www.hotmail.com og logg inn på vanlig måte* Oppe i høyre hjørne velger du Alternativer og Flere alternativer:

* Velg følgende lenke:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.