Hotmail-passord på avveie

Mer enn 10.000 brukernavn og passord skal være lekket på nett.

Hotmail-passord på avveie
Publisert
Sist oppdatert

Det er det amerikanske nettstedet Neowin som i dag melder at så mange som 10.000 Hotmail-kontoer skal ha blitt offer for et "hack" eller "phishing"-angrep.

1. oktober skal en liste bestående av kontoer som starter på bokstavene A og B ha blitt lagt ut på pastebin.com, et nettsted som blant annet brukes av utviklere for å utveksle programmeringskode. Både brukernavn og passord skal ha ligget i listen, og alt i klartekst, i følge Neowin.

Bekrefter

Neowin har selv sett listen, og bekrefter at kontoopplysningene er ekte. Det skal i følge opplysningene være kontoer som inkluderer @hotmail.com, @msn.com og @live.com som er rammet, og mesteparten ser ut til å være europeiske brukere, i følge nettstedet.

Microsoft UK og USA skal være varslet om saken, og Neowin anbefaler Hotmail-brukere om å endre passord og sikkerhetsspørsmål så snart som mulig for å unngå at uvedkommende får tilgang til kontoene.

Slik gjør du det

* Gå til www.hotmail.com og logg inn på vanlig måte* Oppe i høyre hjørne velger du Alternativer og Flere alternativer:

* Velg følgende lenke:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer