Hovedkort for Pentium 4

Når Intel slipper Pentium 4 på mandag, vil det ikke være noe stort utvalg av hovedkort for denne prosessoren. Vi har sett på Intels første lansering, som vil bli å finne i mange systemer under forskjellige navn.

Publisert

På Comdex vises det PCer med Pentium 4 på en rekke steder, basert på dette hovedkortet, som kalles D850GB. Det vil bli tilgjengelig som en komplett løsning både for profesjonelle systembyggere og for sluttbrukere.

Både konservativt og spennende

Det mest spennende ved løsningen er støtten for Pentium 4 og systembussen som sender data på 400 MHz. Minneløsningen er selvsagt Rambus, og kortet støtter minnekonfigurasjoner helt opp til 2 GB fordelt på de fire soklene.

Ellers finner vi støtte for ATA/100 for håndtering av de raskeste harddiskene, 5 PCI-kortplasser, en CNR-kontakt (Communication/Networking Raiser) for integrasjon av lyd, modem og nettverk.

Selvsagt har kortet også støtte for 4x AGP, og det er støtte for fire USB-kontakter. To av disse sitter montert på kortet, de to siste krever egen brakett for feste i kabinettet, med kabel til hovedkortet.

Praktiske finesser

Det er to egenskaper som alle brukerne vil sette stor pris på. Kortet er utstyrt med en rask BIOS testrutine, som gir minimal ventetid ved påslag. Dessuten støtter kortet ”Suspend to RAM”, hvor maskinen går i dvale. Oppstarten fra denne tilstanden vil bli svært kort, omtrent som et vanlig elektronikk-apparat, i følge Intel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer