Høyfrekvent pipelyd

Publisert
Sist oppdatert

Spørsmål:

Hei,

Jeg har bygd en Media Center PC og jeg har noe problemer med lyden fra pc'en. Jeg endte opp med å koble dataen til forsterkeren med en mini-jack til RCA kabel, og da får jeg en slik høyfrekvent pipelyd i høyttalerne som ofte kommer når man har koblet høyttalere feil. Men saken er at jeg splittet mini-jack kontakten min i to og koblet skjermhøytalerne mine til dataen også. OG jeg kan ikke høre noen slik pipelyd i skjermhøytalerne. (jeg er helt sikker på at feilen ikke ligger i forsterkeren - det er kryssjekket flere ganger) Spørsmålet er da om det er en liten overledning eller en annen feil i datamaskinen som de bedre høyttalerne i stereoanlegger fanger opp, men ikke skjermhøytalerne? Og vil det da hjelpe å kjøpe et eget lydkort? Takker for svar! MvhDaniel A

Datadoktoren svarer:

Hei,

Det er høyst sannsynlig en jordsløyfe kombinert med en støyende strømforsyning i PCen som lager denne ulyden.

Prøv å koble forsterkeren i en ujordet stikkontakt for å høre om støyen forsvinner. Et alternativ er å kjøpe et mellomledd med skilletrafo som lager et galvanisk skille mellom PCen og forsterkeren (det vil si ingen kontakt mellom metallene i de to apparatene). Slike får du f.eks. hos Biltema og butikker som selger utstyr til bilstereo. Dette kobler du mellom PCen og forsterkeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer