Høyhastighetsbredbånd skal tilbys til alle innen 2025

Regjeringen har satt et nytt mål om at samtlige norske husstander og virksomheter skal få tilbud om høyhastighetsbredbånd innen utgangen av 2025.

ALLE SKAL FÅ: Regjeringen har ambisjon om at alle nordmenn skal ha tilgang til høyhastighetsbredbånd i løpet av 2025. Foto: Shutterstock / NTB
ALLE SKAL FÅ: Regjeringen har ambisjon om at alle nordmenn skal ha tilgang til høyhastighetsbredbånd i løpet av 2025. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ved utgangen av 2020 hadde 90 prosent av innbyggerne i Norge tilbud om høyhastighetsbredbånd. Det målet ble satt i 2016 – og er nå nådd.

Distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland (H) setter nå en sluttdato for når vi skal nå målet om dekning til samtlige i hele landet.

Innen utgangen av 2025 skal alle husstander og virksomheter ha tilbud om minst 100 megabit per sekund nedlastingshastighet.

– Alle skal ha muligheten til å jobbe hjemmefra og ta i bruk alle digitale, offentlige tjenester for en enklere hverdag. Det som er viktig med målet, er at alle i distriktene nå også skal få tilgang til internett med høy hastighet, sier Helleland til NTB.

Insentiver i 5G-utbygging

For å få det til, lanseres nå en pakke med flere tiltak. Det nye målet kommer fram i en stortingsmelding som legges fram 9. april.

Høstens auksjon om utbygging av 5G-nettet spiller en sentral rolle for den framtidige høyhastighetsdekningen – både i dype daler og høyt til fjells.

Tilbyderen, for eksempel Telenor eller Telia, forplikter seg til å bygge ut høyhastighetsbredbånd i spredtbygde strøk i bytte mot 5G-frekvenser, som staten står for.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer