Netgear lanserer Orbi Voice

Høyttaler og ruter i herlig kombinasjon

Her tipper vi flere kommer til å kaste seg på ballen.

RUTER OG HØYTTALER: Netgears nye Orbi Voice kan brukes med selskapets Orbi-løsning og er i tillegg en Alexa-kompatibel høyttaler. Foto: Netgear
RUTER OG HØYTTALER: Netgears nye Orbi Voice kan brukes med selskapets Orbi-løsning og er i tillegg en Alexa-kompatibel høyttaler. Foto: Netgear Vis mer
Publisert

Stadig flere produsenter leverer nå løsninger for mesh-nettverk, der du i stedet for å ha én ruter stående i huset, kan ha flere spredt rundt i boligen.

De kommuniserer seg i mellom slik at du alltid er koblet til den med best dekning, og med et par-tre slike stående spredt i boligen, bør de fleste ha god dekning enten de står på kjøkkenet eller hygger seg på terrassen.

Ny enhet med smart høyttaler

Netgear Orbi er blant våre favorittløsinger, som scoret en solid femmer på terningen da vi testet fem mesh-løsninger før jul i fjor.

IFA-messen i Berlin har selskapet kommet med nok en Orbi-enhet som fungerer som en mesh-node, men ikke bare det – det er også en høyttaler, der lydteknologien er levert av Harman-Kardon.

Vis mer

Orbi Voice er Alexa-kompatibel og innhar da de samme egenskapene som Amazons Echo-høyttalere.

Det betyr at du bare med stemmen kan be den å starte ei Spotify-spilleliste, spørre om været i morgen, starte en tidtaker og den slags.

SPILLER MUSIKK: Du kan styre Orbi Voice med stemmen, og den kan spille musikk fra Spotify og andre tjenester. Lyden er levert av Harman Kardon. Foto: Netgear
SPILLER MUSIKK: Du kan styre Orbi Voice med stemmen, og den kan spille musikk fra Spotify og andre tjenester. Lyden er levert av Harman Kardon. Foto: Netgear Vis mer

Fungerer ikke alene

Verdt å merke seg er at Orbi Voice ikke kan være den eneste enheten du har i hus, men avhenger av øvrige Orbi-enheter for å fungere. Har du et slikt system fra før, skal det bare være å koble den til på linje med andre Orbi-noder.

Selskapet planlegger å selge en pakke med Orbi Voice og en Orbi-ruter for 429 dollar i USA, eller rundt 3.500 kroner.

Vi synes dette var en snedig løsning og regner med at andre produsenter av slikt utstyr også synes det, så se opp for konkurrerende produkter i fremtiden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer