HP 880C

HP har valgt en litt annen retning enn konkurrentene Epson, Canon og Lexmark. Mens HP holder på en løsning med lav oppløsning og god fargeblanding, øker konkurrentene oppløsningen helt opp til 1440 x 720 dpi. Men HP har også rett: Høy oppløsning er definitivt ikke det eneste virkemiddelet for å oppnå god utskriftskvalitet.

Publisert

HP 880C er utstyrt med en teknikk HP kaller PhotoREt II. Denne teknikken bruker ganske lav oppløsning (300 dpi i farger), men øker fotokvaliteten ved å sette inntil 16 blekkdråper i samme punkt. På denne måten klarer skriveren å blande svært mange farger, og det er viktig for god fotokvalitet. Det er også lett å se at dette virker - fotokvaliteten er utivlsomt svært god.

Vi liker også at skriveren er svært stillegående. Det kan være en viktig faktor hvis du skal plassere den på skrivebordet (nær telefonen f.eks.). Blant konkurrentene er det spesielt Epson som kjennetegnes ved et vel høyt støynivå.

God utskriftskvalitet

HP har gjort det til et poeng å kunne benytte vanlig kopipapir også til avanserte fargeutskrifter. Denne skriveren takler kopipapiret helt fint, men ønsker du virkelig god kvalitet, må du likevel benytte spesialpapir (som på alle blekkskrivere).

Fotokvaliteten er ikke helt enestående, men absolutt så god at du uten videre kan lage utskrifter som er verdig glass og ramme. På "normale" fotografier (normal fordeling av høylys og skygge) klarer skriveren seg helt fint, men svikter litt hvis du skriver ut bilder med ekstremt lyse overganger og detaljer. Men vi må poengtere at dette hører til sjeldenhetene, og du vil garantert bli fornøyd med fotokvaliteten på denne skriveren generelt. For de aller mest krevende brukerne (som fotografer og designere), har likevel Epson fremdeles et lite forsprang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.