HP brenner sin egne etiketter

Hewlett Packard-maskiner vil snart kunne bruke den samme laseren til både brenning og etikett-skriving, takket være LightScribe-teknologien som nå blir standard i HPs datamaskiner.

Publisert
Sist oppdatert

Dermed kommer skriving av etiketter innenfor hvermansens rekkevidde, og den innovative LightScribe-teknologien får sitt første store gjennombrudd.

Det er kanskje ikke så rart at det blir nettopp HP som kommer først med LightScribe-stasjoner, ettersom teknologien kommer direkte ut av deres egne laboratorier.

Kolumbiegg

LightScribe er et forholdsvis nytt konsept, men for de som har fulgt med teknologien, virker den også som et rent kolumbiegg.

Alt du trenger å gjøre med en LightScribe-kompatibel CD/DVD-brenner, er å designe etiketten i LightScribe-programmet, brenne DVD-en - og så snu platen i den optiske stasjonen for å skrive etiketten.

Så brukes den samme laseren til å gravere etiketten din - uten å affisere dataene på noen som helst måte.

Brukes av alle i 2005

Selv om LightScribe-teknologien er utviklet hos HP, har selskapet frgjort teknologien, og har startet et lisensieringsprogram for å sørge for størst mulig gjennombrudd.

Listen over lisenstakere inkluderer allerede Philips, LiteOn, Toshiba og Hitachi/LG - og på programvaresiden ser det ut at de aller fleste, fra InterVideo til Ahead, er representert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer