HP Compaq Mini 730

En mini-PC med tilnærmet normal tastaturstørrelse? Det kan vi like. Vi har testet HP sitt siste tilskudd i klassen.

HP Compaq Mini 730
Publisert
Sist oppdatert

Det er tøffe tider for PC-bransjen, men for én type datamaskiner peker salgstallene oppover; minibærbare eller netbooks, som de også kalles.

Disse maskinene veier normalt sett rundt 1 kg, er utstyrt med Intel Atom-prosessor, 1 GB minne, og leveres med Windows XP eller en Linux-variant.

Vi har testet en rekke modeller tidligere, og nå er turen kommet til HP Compaq Mini 730. Dette er andre generasjon minibærbar fra HP, den første, HP 2133, som kom i fjor høst, var utstyrt med en relativt svak prosessor fra VIA, men nå har også HP gått over til Intel Atom.

Godt utstyrt

For øvrig er Mini 730 relativt godt utstyrt, med 10,2-tommer skjerm (uten kontrastbelegg), B/G WLAN, Bluetooth, SD-minnekortleser, webkamera med mikrofon, Altec Lansing høyttalere og to USB-porter.

Operativsystemet er Windows XP Home Edition Service Pack 3 og en rekke oppdateringer siden den gang er på plass, inkludert Windows Media Player 11 (men ikke Internet Explorer 8).

Den interne skjermen har en oppgitt oppløsning på 1024 x 600 piksler. Det viste seg imidlertid under testen at den vertikale oppløsningen kun var 576 piksler. Det er så lavt at det er fornuftig å flytte oppgavelinjen i Windows til en av sidene, for å utnytte skjermplassen bedre, eventuelt sette den til å skjules automatisk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.