HP deskjet 5652

Hvis ordet "nydelig" skal kunne brukes om en blekkskriver, så måtte det være om deskjet 5652 fra HP.

HP deskjet 5652
Publisert

Skriveren er den nye toppmodellen i HPs nye serie av all-round blekkskrivere, også omtalt som kontorskrivere. Målgruppen er først og fremst hjemmebrukere og små kontorer. Skriveren er oppfølgeren til "ufo-skriveren" deskjet 5550, som fikk gode skussmål i i vår test i fjor høst.

Vellykket designendring

Deskjet 5652 skiller seg kraftig ut fra forgjengeren rent utformingsmessig. Den er mer av den klassiske sorten, men den har selvsagt beholdt frontmatingen, som har vært HP sitt varemerke i alle år. Sølvgrå og sotet, gjennomsiktig plast er ikke noe nytt, men du verden hvor smakfullt det er brukt på HP 5652. Denne behøver du ikke å gjemme bort i et skap!

Men også på innsiden er det gjort mange forandringer og forbedringer:

 • Kantløse utskrifter
 • Velg utskriftskvalitet direkte på skriveren
 • Nytt og mer omfattende styreprogram til skriveren, flere muligheter
 • Leveres med duplex-modul for dobbelsidige utskrifter
 • Forberedt for kablet og trådløst nettverk (krever ekstramodul, ikke inkludert)

  Skriveren bruker to blekkassetter med til sammen fire kamre - sort, cyan, gul og magenta. For best mulig kvalitet på fotoutskrifter kan kassetten med sort blekk byttes ut med en kassett med sort, lys cyan og lys magenta. Men skal du skrive ut sort tekst, bør du absolutt bytte tilbake til kassetten med sort blekk igjen. Noe annet vil være uklokt rent økonomisk, siden fargene ikke kan byttes ut en og en.

  Kommunikasjon med PC kan enten skje via USB- eller parallelltilkobling, hvis du da ikke investerer i nettverksløsningen.

  Nytt og omfattende styreprogram

  Nå kan du velge utskriftskvalitet direkte på skriveren. Sitter du langt unna, kan du bruke styreprogrammet som følger med installasjonen.
  Nå kan du velge utskriftskvalitet direkte på skriveren. Sitter du langt unna, kan du bruke styreprogrammet som følger med installasjonen. Vis mer

  Oppløsningen er på maks 4.800 x 1.200 dpi, men denne anbefales egentlig ikke å bruke i det hele tatt. Derfor er også "best" og "max dpi" to forskjellige valg i styreprogrammet.

  Når vi først er inne på styreprogrammet, så er dette langt mer omfattende enn hva vi vanligvis ser på HP-skrivere. Vi er ikke helt overbeviste om at alle er like vellykkede, vi synes det er blitt litt rotete og uoversiktlig. Men nå kan du tross alt velge kvalitet direkte på skriveren, og behøver egentlig sjelden å forholde deg til styreprogrammet i det hele tatt. Du har tre valg på skriveren; Fast Normal, Normal og Best. Papirtypen gjenkjennes uansett automatisk. Så da så.

  Trøblete installasjon

  Det er sjelden vi opplever problemer med installasjon av skrivere i 2003, men installasjonsprogrammet som fulgte med vårt testeksemplar av deskjet 5652 kunne nok med fordel ha gjennomgått en revisjon eller to før det ble sluppet. Installasjonen i XP var veiviser-basert, og på første side fikk vi spørsmål om hvordan skriveren er koblet til PCen. Først på tredje side fikk vi streng beskjed om å ikke koble til skriveren ennå. Et stykke senere i installasjonen fikk programmet problemer med å finne noen filer, og vi måtte bla oss frem til disse manuelt. Det gikk greit i vårt tilfelle, nok en gang fordi vi visste hva vi skulle gjøre.

  Kjapt og greit

  Når installasjonen omsider var fullført, gikk resten som en lek. Kalibrering av skrivehodet forløp automatisk uten at vi behøvde å gjøre noe som helst.

  Skriveren reagerte deretter raskt på samtlige utskriftsjobber, og den viste seg å være relativt støysvak til tross for at vi aldri har sett et skrivehode som har beveget seg raskere over arket, spesielt i kladdemodus. Men så skriver den fort også, spesielt tekst i kladdemodus går lynkjapt (34 sekunder på 5 sider). 3 websider ble skrevet ut på 36 sekunder. Kvaliteten vil i begge tilfeller være akseptabel i de fleste situasjoner.

  Fotoutskriftene ble dessuten faktisk svært fine, til tross for at vi ikke testet med fotoblekk. Hastigheten er derimot et godt stykke bak de raskeste på denne typen utskrifter. Avhengig av program, oppløsning etc brukte skriveren mellom fire og fem minutter på et foto i A4-størrelse i beste kvalitet. Velger du å skrive ut kantløst, må du regne med minst seks minutter.

  Et testfoto i 10 x 13 cm-størrelse (typisk fremkalling) ble skrevet ut på 1 minutt og 25 sekunder med best-innstillinger.

  Vi anbefaler at du bruker HP sine egne papirtyper til fotoutskrifter, vi brukte Premium Plus, Glossy.

  Utksiftskvaliteten er generelt meget god, som her - kantløst i A4-størrelse.
  Utksiftskvaliteten er generelt meget god, som her - kantløst i A4-størrelse. Vis mer

  Høy normal-kvalitet

  På oppfordring fra HP testet vi også fotoutskrifter i normal-modus. Da kortes utskriftstiden temmelig mye; ved å velge normal-modus på skriveren, tok det litt over tre minutter å skrive ut vårt høyoppløselige testfoto. Vårt 10 x 13 cm testfoto ble nå skrevet ut på ca 1 minutt. Kvaliteten var fortsatt svært bra; nærmest identisk med best-modus. Rastene var riktig nok litt grovere, noe vi først oppdaget ved å studere utskriften på få centimeters avstand.

  Du bør absolutt prøve denne innstillingen selv, spesielt dersom du skal skrive ut mange fotos, for eksempel til bruk som julekort eller andre utskriftstyper der kvaliteten ikke er det kritiske punktet.

  Ingen grunn til å gjemme den bort i skapet.
  Ingen grunn til å gjemme den bort i skapet. Vis mer

  Konklusjon

  HP deskjet 5652 har det som skal til for å bli nok en suksess for HP. Det er en fin skriver for samtlige utskriftstyper, som selges til en veldig fin pris. Duplex-modul samt valg av kvalitet direkte på skriveren er spennende og ikke minst nyttige tilleggsfunksjoner.

  Det som trekker ned denne gangen, er en trøblete XP-installasjon, samt at styreprogrammet ikke er så brukervennlig som HP har som vane å presentere. Begge deler kan være historie når nye oppdateringer legges ut på HP sine nettsider.

 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer