hp dvd300i

Vi har testet den nyeste DVD-brenneren fra hp, og endelig får DVD+RW-formatet vist sin styrke. Men DVD er fremdeles et ulendt terreng

hp dvd300i
Publisert

I oktober 2001 hadde vi DVD+RW på testbenken for første gang, og det var dvd100i fra hp som leverte den første brenneren. Den første testen ble fulgt opp av en senere artikkel hvor vi tok for oss den videorelaterte programvaren.

I mellomtiden har det skjedd en del både med maskinvaren og programvaren. Nå har vi dvd300i på testbenken, med nye egenskaper og ny programvare.

Større fart og kompatibilitet

I utgangspunktet var det bare overskrivbare plater som var tilgjengelig, formatet het da også DVD+RW, og overskrivbarheten var sentral i profileringen av produktene.

Men i mars 2002 dukket DVD+R plater opp, som bare kunne brennes en gang, men var rimeligere i innkjøp. Dessverre kunne ikke første generasjon brennere skrive til disse platene og heller ikke oppgraderes uten videre, så neste generasjon maskinvare, dvd200i, ble lansert. Den lå også langt lavere i pris.

Med dvd300i har i tillegg skriveytelsen på DVD+R blitt vesentlig raskere, med en topphastighet på 4x som er 5 520 KB/sekund. DVD+RW er fremdeles begrenset til 2,4x som er 3 312 KB/sekund.

Vi målte skriving av en 2 GB fil, og på DVD+R tok dette 6 minutter og 50 sekunder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer