HP gjør det med stil

Hewlett-Packard er verdens ledende produsent både når det gjelder bærbare og stasjonære datamaskiner, men hviler ikke på laurbærene av den grunn.

Publisert
Sist oppdatert

Alle som har lekt kongen på haugen vet at det er hardt å være på toppen. Jovisst kan du sole deg i vissheten om at du er best, men samtidig vet du at alle andre er ute etter å ta deg, eller prøver å lære av dine triks.

En slik situasjon befinner HP seg i akkurat nå. Som verdensledende på PC-haugen står de overfor mange potensielle utfordrere, som for eksempel Acer-gruppen som nå også innbefatter blant annet Packard Bell.

Det betyr at HP på ingen måte kan sove i timen, og når vi ser på de kommende modellene er det heller ingenting som tyder på at de har gjort det - tvert imot ser det ut til at HPs designteam enten har fått gulrot, pisk eller injeksjoner av en eller annen art.

Stem her!

Legger du vekt på design? (Avsluttet)
Både utseende og muskler, takk(56%)
Ja, det må jo se litt bra ut(29%)
Nei, spesifikasjonene betyr mest(15%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Når utseendet teller

Design er så absolutt viktig. Apple har for eksempel nesten alltid vært klar over det, og PC-produsentene tar nå etter. Når en gjennomsnittsfamilie nå anskaffer flere bærbare er det altså ikke bare spesifikasjoner som selger - et fordelaktig utseende betyr også mye.

I den anledningen kommer det altså mye stilig fra HP utover høsten og vinteren.

For deg som er ute etter en bærbar til omtrent 10000 kroner peker vi ut tre nye bærbare "special edition" PC-er med 14, 15,4 og 17-tommers skjermer. Med matchende bærevesker er det altså lagt vekt på en gjennomført stil, og innvendig finner vi Centrino 2-teknologi.

HP Pavilion dv4-1099 Special Edition
HP Pavilion dv4-1099 Special Edition Vis mer


Ellers nevner vi detaljer som Blu-ray-spiller og HDMI og dedikerte grafikkløsninger. 17-tommeren har også integrert TV-tuner, men du må nøye deg med NRK enn så lenge. De tre modellene er tilgjengelige fra midten av oktober.

Modellene heter dv4-1199, dv5-1199 og dv7-1199 og hvor nummeret henspiller på skjermstørrelsen.

I tillegg har vi HP Pavilion dv3550. Denne har også et oppfrisket utseende, 13,3-tommers skjerm med LED-teknologi og innmaten er Centrino 2.

For denne må du ut med ni tusen kroner, og er også tilgjengelig fra midten av oktober.

For de store gutta

HP lanserer også et nytt undermerke kalt HDX Notebook, som skal være en slags flaggskip-serie når det gjelder design, utstyr og teknologi. Fra midten av november kan du plukke opp de store men relativt slanke HDX16-1000 og HDX18-1000 med henholdsvis 16 og 18,4 tommers skjerm.

Det betyr at skjermen er i 16:9-format i stedet for den tradisjonelle 16:10 på dataskjermer - flott for deg som ser mye film på PC-en, og det er det samme formatet vi for eksempel finner på Acer Aspire 8920G og 6920G.

HP gjør det med stil


HDX har selvfølgelig også muskler med Centrino 2, full-HD skjermoppløsning, nVidia GeForce 9600M GT grafikk, Blu-ray og HDMI, e-SATA, blåtann, fingeravtrykksleser og TV-tuner. Prisen vil ligger på 12 og 14 tusenlapper - den største selvfølgelig den dyreste.

Touch and go

Vi har tidligere erfart at HP heller ikke er redde for å satse på noe nytt og annerledes, noe som blant annet manifesterte seg i fjorårets TouchSmart IQ770.

HP TouchSmart IQ500
HP TouchSmart IQ500 Vis mer


Det konseptet har de nå tatt helt ut og kommer med en redesignet TouchSmart, som er langt slankere og nå i praksis ser ut som en stor billedramme. Tanken er at IQ500 og IQ800 med henholdsvis 22- og 25,5 tommers skjerm skal fungere som en felles-PC for hele familien.

Berøringsskjermen skal gjøre den enkel og intuitiv å bruke, mens størrelsen og det faktum at den er trådløs (bortsett fra strøm) gjør at den kan gli rett inn i stua om du vil ha den der.

IQ500 skal være tilgjengelig fra midten av oktober, mens IQ800 ikke kommer før i januar. Prisen for sistnevnte er ennå ikke klar, men IQ500 vil koste deg tolv tusen kroner.

Vi kommer tilbake med en test av denne i nær fremtid.

For jentene

En bærbar PC rettet spesielt mot jenter har vi for så vidt sett før, men HP har tatt den helt ut og gått i sambarbeid med en motedesigner (Vivienne Tam, for deg som følger med på catwalken) for å få fart på sakene.

HP gjør det med stil


Av et knippe kvinner dataredaksjonen har snakket med er så avgjort interessen der, og satsingen på ny design applauderes. Samtidig uttrykkes det bekymering over kanskje hva vil bli litt vel mye oppmerksomhet dersom man vil være i fred.

Vi i dataredaksjonen mener dog at du ikke går på kafé med din bærbare bare for å jobbe i ro og mak.

Pris og spesifikasjoner er foreløpig ukjent, men det er snakk om en ultraportabel sak - selvfølgelig med bæreveske i matchende design.

Om den har holder for neglelakkflaska vites heller ikke.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer