HP klar med Photosmart 945

Oppfølgeren til publikumssuksessen Photosmart 850 er snart i butikkene. Photosmart 945 har blant annet fått en 5,3 megapiksels CCD-brikke og en innovativ løsning som skal gi bedre balanse mellom lyse og mørke områdene på bildet.

HP Photosmart 945
HP Photosmart 945 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å ta bilder i solskinn kan gi meget hyggelige resultater, selv med et billig kamera. Men de fleste hobbyfotografer har helt sikkert opplevd hvor vriene skyggepartier kan være under slike forhold. Skal du ha med detaljene fra skyggesiden, blir ofte solsiden overeksponert og detaljer viskes ut. Alternativet vil ofte være at skyggesiden blir tilnærmet svart. Enkelt oppsummert; bildet blir ikke slik du ser det med dine øyne når du trykker på utløseren.

Gjør mørket lysere

Dette har HP gjort noe med, skal vi tro produktsjef i selskapet, Amund Hamre. Med teknikken HP Adaptive Lighting, blir de myke kontrastene bevart, mens de sterke kontrastene dempes. Kameraet balanserere bildene automatisk ved å gjøre spesifikke områder på fotografiet lysere.

Amund Hamre er produktsjef i HP. Her viser han fram forgjengeren Photosmart 850.
Amund Hamre er produktsjef i HP. Her viser han fram forgjengeren Photosmart 850. Vis mer


- Disse digitale endringene har vært mulig å få gjort i Photoshop, men nå skjer det direkte i det bildet tas. Med andre ord blir det mindre behov for etterredigering, sier Hamre til DinSide Data.

Photosmart 945 er en oppgradert utgave av Photosmart 850, som fikk gode skussmål av oss da det ble lansert i fjor. Kamerahuset er denne gang helt sort, men bruker det samme kraftige 8x-zoom-objektivet fra Fujifilm som på forgjengeren. Bildebrikken er denne gangen, som seg hør og bør på en toppmodell, på 5,3 megapiksler. Av andre nyheter trekkes frem bedre LCD-skjerm, bedre batterilevetid (fortsatt 4xAA), og raskere seriefotografering.

Fin pris

Prisen på kameraet er ikke avskrekkende; veiledende utsalgspris er 5.490 kroner inkl mva. Av erfaring kan vi si at det ganske sikkert blir å finne til enda lavere priser i enkelte nettbutikker.

Kameraet kan også kjøpes med en dokkingstasjon for enklere tilkopling til PC for overføring av bilder. Denne vil løst koste veiledende 690 kroner inkl mva, sammen med kameraet blir totalprisen på veiledende 5.990 kroner inkl mva.

Photosmart 945 ventes i butikkene i september, og vi har alt bestilt et testeksemplar.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer