HP konverterer til Sonoma

HP slår på strortrommen og lanserer massevis av nye bærbare PC-serier basert på nye Centrino, sammen med mange nye og spennende løsninger.

HP konverterer til Sonoma
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er den største lanseringen vår av bærbare PCer noensinne, sier Thomas Raage i HP til DinSide Data.

HPs nye bærbare er først og fremst tiltenkt bedriftsmarkedet, men så lenge du finner en forhandler med riktige avtaler med HP, er det ingenting som hindrer privatpersoner i å kjøpe dem.

Dropper gamle Centrino

Så snart disse maskinene er på plass i månedsskiftet februar/mars, kommer HP til å fase ut alle de bærbare bedriftsmaskinene som er basert på gamle Centrino.

Snart står antakelig også privatmarkedet for tur, men hittil er det ikke meldt om noen endringer i Pavillion- eller Presario-seriene som selges i vanlige butikker.

De fire forskjellige seriene dekker hele spekteret av bruksområder - fra ultraportable til desktoperstattere, og kan konfigureres i alle retninger. Seriene er som følger:

 • HP Compaq nx8220-, nc8230- og nw8240
  Med bredformatskjerm på15-tommer og Mobility Radeon X600 eller FireGL V5000-grafikk, skal disse erobre bedriftsmarkedet. De første modellene kommer med Pentium M 750-prosessorer på 1,8 GHz, veier like under tre kilo, og får anbefalt utsalgspris på 14.632 kroner med moms.
 • HP Compaq nc6220
  Med en vekt fra 2,13 til 2,26 kilo og tykkelse under tre centimeter ligger disse på grensen til det ultraportable. Samtidig kommer de til å bruke ekte Pentium M-prosessorer, i første rekke på 1,7 GHz - på grunn av ytelsen, i følge HP. De kommer også til å bruke Intels integrerte GMA900-brikke for grafikken. Anbefalt utsalgspris blir på 21.080 kroner med moms.

 • HP Compaq nx6110- og nc6120
  Disse er for de budsjettbevisste bedriftene, og kommer i utgaver med både Pentium M og Celeron M-prosessorer. De er spesielt designet for å være enkle å pakke og å flytte på, og skal også være svært konfigurasjonsvennlige. Den anbefalte utsalgsprisen starter på 10.292 kroner med moms.

 • HP Compaq nc4200
  Dette er HPs ultimate ultraportable, og veier bare 1,5 kilo. Selve grunnkonfigurasjonen er ikke helt klar enda, men den får ekte Pentium M-prosessor, mangler optikk, og kan holde det gående i 11 timer med det nye ekstrabatteriet. Prisen er også ukjent.

Lysfølsomme skjermer

HP konverterer til Sonoma


"Utvalgte modeller" får også tilgang til egenskaper som laminerte tastaturer som tåler det meste og skjermer som automatisk justerer lysttyrken etter forholdene. Alle får også tilgang til de samme tilleggsenhetene, og kan bruke samme dockingstatsjon.

Alle får også tilgang til et påhengsbatteri, bortsett fra de aller gråeste forretningsseriene nx6110- og nc6120. Dette kan ganske enkelt festes på utsiden av det fastmonterte batteriet.

Sistnevnte kan gi doble levetiden til de allerede kraftige batteriene på 5,5 timer, og gi deg en batterilevetid på totalt 11 timer, i følge HP.

Uklare priser

Maskinene får ellers gleden av de fleste egenskapene som finnes i Intels nye Centrino-plattform, som PCI express-buss, ExpressCard, DDR2-minne og de nye Pentium M-prosessorene med NX Bit.

De fleste maskinene kommer rundt månedsskiftet ferbuar/mars, mens Compaq nc4200 ikke kommer før i Mars.