HP lanserer skannere med USB

I begynnelsen av september kommer tre nye skannere fra HP som kan kobles til PCen via USB-porten. Dette er betydelig enklere enn å sette inn et eget kort (SCSI) i PCen for å kommunisere med skanneren, som har vært vanlig frem til nå. ScanJet 4100C er tiltenkt hjemmebrukere, mens ScanJet 6100C/6250C er tiltenkt proffene.

Publisert

Et problem med mange skannere er selve tilknytningen til PCen. Til nå har produsentene satset på et innstikk-kort i PCen (SCSI) eller tilkobling til parallellporten. Men hvis du har en nyere PC er det mye enklere og raskere å bruke USB-porten. HP lanserer nå tre skannere med denne enkle tilkoblingen.

Skannerne er utstyrt med det HP kaller Intelligent Scnning Technology, som i følge HP både skal gi bedre bildekvalitet og raskere skanning.

For hjemmebrukere og proffer

Skannerne som lanseres denne høsten er både for hjemmebrukere og mer profesjonell bruk.

ScanJet 4100C er tiltenkt hjemmebrukere. Den vil koste ca. 2.000 kroner (inkl. mva.) og har en optisk oppløsning på 600 dpi med 36 bits fargedybde. Fargedybden (antall farger hvert bildepunkt kan vise) på 36 bit er mer enn det de fleste bildeprogrammer kan håndtere (som er 24 bit). Men høyere fargedybde kan likevel gi bedre detaljer i høylys og skyggepartier (dynamisk omfang) selv som fargedybden reduseres til 24 bit ved overføring til PCen.

ScanJet 6200C og 6250C er tiltenkt proffene. I tillegg til USB-tilknytning, har disse skannerne også SCSI-port for de som ønsker å benytte det. Skannerne har begge en oppløsning på 1200 dpi (optisk) med 36 bits fargedybde. Den eneste forskjellen på de to skannerne er at 6250C har en arkmater for 25 ark. 6200C kommer til å koste ca. 4.000 kroner (inkl. mva.)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer