HP LightScribe

Nå kan du snart brenne dine egne DVD- og CD-etiketter, takket være LightScribe-teknologien fra HP. Kan alle nå brenne profesjonelle covere? Vi undersøker nærmere.

HP LightScribe
Publisert
Sist oppdatert

LightScribe-teknologien så vi først på CES i Las Vegas, men siden den krever spesielle plater, brennere og programvare, har det tatt litt tid før den kom på markdet for fullt.

Kort fortalt byr LightScribe på muligheten til å lage egne "proffe" etiketter som varer like lenge som platen de er skrevet på. Dette er et kvantesprang i forhold til hvordan vi hadde det før, med tusjmarkeringer som ofte smusset og ble uleselige etter hvert som tiden gikk.

Brennmerkete DVDer

Med LightScribe blir teksten eller bildene dine brent permanent på toppen av CD-platen, nesten på samme måte som dataen blir brent på. Rent praktisk sett innebærer det at du snur platen på hodet i brenneren og lar laseren lage små hull som altså blir til et mønster, en tegning, eller rett og slett skrift.

Dette har blitt prøvd tidligere, ikke minst av Yamaha som laget en lignende etikettbrenner for en stund siden. Denne fungerte på nesten nøyaktig samme måten, men siden Yamaha ikke lisensierte bort teknologien til bruk i andres brennere ble det med den ene brenneren.

Egne plater

Slike etikettbrennere krever nemlig spesiallagde CD- og DVDplater, ettersom de ikke kan brenne hull i overflaten som finner på standardversjonene. Det krever igjen at markedet er stort nok til at CD/DVD-produsentene kan tjene penger på å lage platene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer