HP med raskere blekkskrivere

Fotokvaliteten er bra på de fleste blekkskrivere, og nå begynner produsentene å konsentrere seg om å videreutvikle hastigheten. I løpet av våren lanserer HP DeskJet 815 og billigmodellen 610C, som først og fremst er raskere enn de tidligere modellene.

Publisert

Laserskriverentusiaster har hovedsakelig to innvendninger mot blekkskrivere. For det første er de alt for trege, og for det andre kan du ikke bruke vanlig kopipapir. HP jobber intenst med å løse begge disse forholdene, og de nye skriverne som presenteres nå er først og raskere enn forgjengerne. HP har lenge hevdet at skriverne tåler vanlig kopipapir, men ønsker du virkelig høy fotokvalitet, er det ingen vei utenom spesialpapiret.

Dobbelt så rask som forgjengeren

Den nye modellen HP 815 avløser HP 720, og koster 2.500 kroner inkl. mva. I følge HP er den dobbelt så rask som 720 på en del utskrifter, og det betyr at den vil passe utmerket til hjemmebruk og lett kontorbruk.

I tillegg til hastighetsøkningen er også utskriftsteknologien HP PhotoRet II videreforedlet. Det har ikke skjedd noen grunnleggende forandringer, men utviklerne i HP har finjustert teknikken for bedre kvalitet.

HP PhotoRet II er en litt annen innfallsvinkel til bedre utskrifter enn det konkurrentene satser på. Erkerivalen på fotokvalitet er Epson, og de satser på høy oppløsning (1440 x 720 dpi). HP satser på bedre fargeblanding (inntil 16 blekkdråper i hvert punkt) i stedet for høy oppløsning, og teknologien har "bare" 300 dpi. Vi kan i høy grad bekrefte at dette fungerer. I vår løpende test av blekkskrivere har vi testet en rekke skrivere med denne teknologien, og fotoutskriftene er helt fine.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer